kablosuz adsl kullanmak istiyorum.kapalı ortamda ve uzak ortamda en iyi hangi mrka ve wirelise kullanalımki problem çıkmasın.
Denenmiş bilgi ve tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.
kablosuz adsl de uzağ en iyi hangisi
usrobotics ten ve asus tan şaşma.airties alırsan onun mesafesi kısa.
tuncabusrobotics ten ve asus tan şaşma.airties alırsan onun mesafesi kısa.bende girim konuya banada lazım böyle bişey.
usrobotics ve asus olursa ne kadar mesafeye kadar iş görür. 5 katlı bi apartmanda 1. kat ile 5. kat arasında kullanabilirmiyiz mesela. yada nedir bu kablosuz modemlerdeki maksimum uzaklık kapasitesi
valla tam olarak kaç mt olduğunu bilmiyorum ama usrobotics in sitesinde 802.11g den yüzde 50 daha fazla uzaklık olduğu yazıyo.ayrıca airties in de kapsama alanı düşük değilmiş.ama onun da modem bağlantı hızı 54 mbps.diğerlerinin(usrobotics in ve asus un bazı modelleri) 125 mbps.(Bunlar firmaların belirttikleri hız)usrobotics kullanan tanıdığım biri var o çok memnun
Modemin üzerinde iki veya üc anten olanları ev icinde ölü nokta olusmasını engelliyor nereye koyarsan koy bir evi rahatlıkla kapsamaya alabiliyor ama mesafe biraz da senin duvar kalınlıgı esya yogunlugu gibi seylerede baglıdır.
Uzun süredir işin içindeyim..Eğer Trakya üniversitesinin Ağ ını en çok kasan kişi olarak listesinin başına çıkmayıp Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Uyarı almasaydım üniversitenin kablosuz ağını yönetecektim..ama olmadı..seneyeymiş..
Ben US robotics + extra anten kullanıyorum bu çekim alanı dB ye göre değişiyor..benim anten 5 Db yaklaış 500 Metrelik bir alanda etkili.Ama ben semtteki milletin bağlantısını sömürmek istiyorum diyorsan sana 14 dB lik Cnet anten öneririm...