kablosuz ağ güvenliği
hacker olanın forumda işi ne benim kablosuz ağımı kırsana tabi kırabilirsen wpa2 psk doğrulama türü aes te şifreleme ssıd im ugurhan hadi kır bakalım dün detroid ile iddiaya girdim deep freeze standard ı hacklerim dedi anti deep freeze ile ama yapamadı çünkü son sürüm son build güncel kullanıyorum df yi lisanslı birde kırılmıyor o yüzden detroid istese pc yi bozabilirdi o ayrı ama df yi hackleyemedi yani df nin şifresini atlatıp pasif yapamadı modem firmwaremde güncel bir ipucu daha modem giriş şifrem default değil değiştirdim hadi kır şimdi pc ye reset atıyorum açtığımda inşallah kırmış olursun
wpa2 psk aes kırılamıyor bu arada nasıl kıracaksan artık bende backtrack vb. programlarla bootable usb ye yükleyip paketleri aratsam vs bende kablosuz ağ hacklerim çok zor değil duyanda seni backtrack aircrack vs programlarının yazarı sanacak gerçek bir hacker iyi derecede asm bilir sen başkasının yazdığı programlarla hackerim diyorsun
kardeşim çok gerilmişsin bu konuda . 1 hafta önce deseydin tırsardım ama artık hem sınırsız oldu hemde şifre çok zor ben bile aklımda tutamıyorum :)
kardeşim çok gerilmişsin bu konuda . 1 hafta önce deseydin tırsardım ama artık hem sınırsız oldu hemde şifre çok zor ben bile aklımda tutamıyorum :)şifreyle alakası yok
doğrulama türünü wpa2 psk yap şifrelemeyide aes yap ama ilk önce modem firmwaresini güncelle
bu şekilde yapmazsan tehlikedesin
sayın liberty city zaten verdiğim linkte kablosuz ağ kullanmak zorunda kalırsanız kimsenin ağınıza girememesi için yapılması gerekli olan şeyleri yazdım...........wpa2 psk türü şifrelemenin zaten en güvenilir olduğunu biliyorum ; ancak size tavsiyem şifrenizi periyodik olarak 1-2 ayda bir değiştiriniz........wpa2 psk doğrulama türünde aes şifreleme kullanırsanız sorun olmaz aes şu an için kırılmış değil
ttnetde aynı şeyi öğütlüyor ; kullandığınız wpa 2 şifresi herkesin bilebileceği bir şifre ise ; örneğin ; lahmacun şifresi kolaylıkla kırılır... ancak wpa 2 şifrelemenin en belirgin özelliği pcnin asc2 karakter setindeki tüm sembolleri -harfleri rakamları şifre olarak kullanabilmenizdir...
128 bitlik asc2 formatında 128 karakter - 256 bitlik asc2 formatında pcye tanımlanmış tüm 256 tuş kombinasyonunu şifre olarak kullanmanız mümkündür..
ancak bu pcye tanımlanmış karakter setinin bazıları return gibi tuşlara atandığı için yada rezerve edildiği için kullanılamaz ; geriye kalan harfler+rakamlar+ alfa nümerik semboller +-*%^ vb gibi sembolleri şifrede kullanabilirsiniz....
wpa2 de doğru olan şifre kombinasyonu örneğin ;
3a'6&fgdt3425%()435hhs=*7 gibi olabilir ; aksihalde böyle bir şifre ;
327321892612833187817 , kastamonununkızları şifreleri çok rahat kırılır....
neden rahat kırılır ;
ilk şifre sadece rakamlardan oluşur ; sadece rakam kullanırsanız 0 1 2 3 4 5......9 kadar her basamak için 10 kombinasyon kullanırsınız ; ben ilk şifrede yanlış saymıyorsam 21 rakam girdim; bu demekki 10 üzeri 21 kombinasyon demek ; fakat ben eğer şifreyi 9999999999.... 21 tane 9 u yan yana yazsaydım ; bu şifreyi bulmak için şifre kırıcıların 10 üzeri 21 kombinasyon denemeleri gerekecekti... ben ilk şifrede 3 le başladığım için kombinasyon sayısının daha az olduğunu söyleyeyim.......
ikinci verdiğim şifre sadece harflerden oluşuyor ; harf kullandığım için her basamağa türkçe harfleri kullandığımızı varsayarsak türk alfabesindeki 29 karakteri kullanabiliriz demektir.... ben 19 tane harf yazdım ; normalde denenecek kombinasyon sayısı 29 üzeri 19 dur......fakat bütün harfler zzzzz... olursa...........
fakat gpu tabanlı şifre kırma olayı devreye girince bu kadar bir kombinasyonun çok rahat kırılabileceği ortaya çıkıyor....... eğer evdeki i7 tabanlı işlemcilere kalsaydık aylar yıllar geçmesi lazımdı......ama gpu kullanılınca zaman günlere -saatlere iniyor..
ama eğer server tabanlı 1000 işlemcili bir alet kullanıyorsanız korkarımki teknoloji artık bu kadar işlemci çekirdeğinin evde kullanılabileceğini ön görüyor ; bu iki şifre sadece işlemci gücüyle çok rahat kırılır.......
peki eğer böyle şifre kullanırsak ne olur ;
121hdhgh+%'^%'0()............
şimdi durum değişti ; basamak başına 128 karakter yada 256 karakter denenecektir (bütün asc2 karakterleri tanımlanmışsa eğer) eğer 19 basamaklı şifre kullanıyorsanız teoride 128 üssü 19 şifre kırma kombinasyonu denenecektir...
işte böyle bir şifreyi nah kırarlar desemde (bizdeki tekniklerle çok çok çok..............zor imkansız gibi) beynimde biraz önce bir şimşek çaktı............. bazı yollarla kırılabileceğini üzülerekde olsa sizlere bildiriyorum.... ama bu yöntemler iblisin bile aklına gelmez desemde o melunun nerden gireceği öğreneceği belli olmaz...
o yüzden Tc Tck gizli bilgiler kanuna dayanarak bu bilgileri söylemeye yetkili değilim...burda söyleseydim fikirlerimi ; habire bana günah yazılacaktı.... sol amel defterime dünyanın günahı yazılacaktı ;
zaten adresini verdiğim sitede verdiğim bilgilerle kimbilir kaç günahsız vatandaşın canı yanmıştır...
ben tövbe ettim .... fikirlerimi polise mite bile söylemem......ondan sonra günahsız insanların internetine girilsin ; öteki dünyada olan bana olsun...
sayın liberty city dünyada ürettiğin fikirler insanların yararına kullanılıyorsa sağ amel defteriniz kıyamete kadar açık tutulur ; insanlara bıraktığınız yararlı ilim vs........... habire sevap yazılır...
eğer zararına kullanılıyorsa kötülük amaçlı kullanılıyorsa sol amel defteriniz kıyamete kadar açık kalacaktır.. habire günah yazılacak size ...
hem yararlı hem zararlı fikirler ilim vs bıraktıysanız hem günah hem sevap yazılır ; kıyamete kadar hemde........ ama tabiki bırakılan ilimin vsnin kıyamete kadar insanların kullanmasına bağlı (amel defterinin ne kadar süre açık kalacağını ALLAH bilir.....) kısacası gerçeği ALLAH bilir....
umarım arkadaşlara yararlı olabilmişimdir........bu arada kombinasyon hesabını hiç sevmiyorum ;matematikçi değilim ; yanlış hesaplamış olabilirim...
Lütfen beni mahzur görün; zaten oldum olası matematikten hoşalanmazdım ; ortaokulda 10-10-10 almama rağmen lisedede matematiğim iyi olmasına rağmen ;üniversitede pek hoşlanmadım; ilk sene bütünlemeye kalmış ; bütünleme sınavında 60 almıştım.....üniversite 1. sınıfta................ bütünlemede vermiştim.....
sayın liberty city sizde matematiği sever miydiniz? ben bu matematiği icad edenin..... o kişi yüzünden insanlar ölüyor aynı zamanda insanlar kurtuluyor....matematik sayesinde hem insanlara yararlı hem zararlı şeyler yapılıyor ; düşününce bu ilim adamları ,bilim adamları, teorisyenler vs vs vs öteki dünyada istim üstünde ; çoğunun sol ve sağ amel defterleri aynı anda kıyamete kadar açık olursa şaşırmazdım..ama tabiki Müslümanlarsa ....... Hırıistiyanlarsa-Musevilerse yararlı şeyler bıraksalar bile sağ amel defterinin kıyamete kadar açık olmasını asla beklemesinler.. şirk yapan ilim adamına sevap yazılır mı ? Müslüman olmadan babayı yazılır..........
ayrıca sayın dediğiniz için teşekkürler :) mutlu oldum sayın dediğiniz için :)