kablosuz ağ güvenliği

turbocat
05-10-2011, 15:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
269 mesaj

Son Düzenleme: turbocat ~ 11 Ocak 2012 13:45
Kapalı Hesap (101323)
05-10-2011, 17:29   |  #2  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

hacker olanın forumda işi ne  benim kablosuz  ağımı kırsana  tabi  kırabilirsen wpa2 psk doğrulama türü aes te şifreleme  ssıd im ugurhan  hadi kır bakalım  dün detroid ile iddiaya girdim  deep freeze standard ı hacklerim dedi  anti deep freeze ile ama yapamadı  çünkü  son sürüm son build güncel kullanıyorum df yi lisanslı birde  kırılmıyor o yüzden   detroid  istese pc yi bozabilirdi  o ayrı ama df yi hackleyemedi  yani df nin şifresini atlatıp pasif yapamadı  modem firmwaremde  güncel  bir ipucu  daha  modem giriş  şifrem  default değil değiştirdim  hadi kır  şimdi pc ye reset atıyorum  açtığımda inşallah kırmış olursun

Kapalı Hesap (101323)
05-10-2011, 17:33   |  #3  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

wpa2 psk aes  kırılamıyor  bu arada  nasıl kıracaksan artık  bende backtrack vb. programlarla  bootable  usb ye yükleyip paketleri aratsam vs bende  kablosuz ağ hacklerim çok zor değil   duyanda  seni  backtrack aircrack vs programlarının yazarı sanacak  gerçek bir hacker  iyi derecede   asm bilir sen  başkasının yazdığı programlarla hackerim diyorsun

MrChromosty
05-10-2011, 17:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
536 mesaj

kardeşim çok gerilmişsin bu konuda . 1 hafta önce deseydin tırsardım ama artık hem sınırsız oldu hemde şifre çok zor ben bile aklımda tutamıyorum :)

Kapalı Hesap (101323)
05-10-2011, 18:10   |  #5  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: MrChromosty  
kardeşim çok gerilmişsin bu konuda . 1 hafta önce deseydin tırsardım ama artık hem sınırsız oldu hemde şifre çok zor ben bile aklımda tutamıyorum :)
şifreyle alakası yok  
doğrulama türünü wpa2 psk yap  şifrelemeyide aes  yap  ama ilk önce modem firmwaresini güncelle
bu şekilde yapmazsan tehlikedesin

kannam_
05-10-2011, 20:09   |  #6  
Üye
54 mesaj

Teşekkürler

turbocat
05-10-2011, 21:42   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

Son Düzenleme: turbocat ~ 11 Ocak 2012 13:46
Kapalı Hesap (101323)
06-10-2011, 21:29   |  #8  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: turbocat  
sayın liberty city  zaten verdiğim linkte  kablosuz ağ kullanmak zorunda kalırsanız  kimsenin ağınıza girememesi için yapılması  gerekli olan şeyleri yazdım...........wpa2 psk  türü  şifrelemenin zaten en güvenilir olduğunu  biliyorum ; ancak size tavsiyem şifrenizi periyodik olarak  1-2 ayda bir değiştiriniz........
                ttnetde aynı şeyi öğütlüyor ; kullandığınız wpa 2 şifresi  herkesin bilebileceği bir şifre ise    ; örneğin  ; lahmacun  şifresi  kolaylıkla kırılır... ancak wpa 2 şifrelemenin  en belirgin özelliği  pcnin asc2 karakter setindeki tüm sembolleri  -harfleri  rakamları  şifre olarak kullanabilmenizdir...
128 bitlik asc2 formatında  128 karakter  -  256 bitlik asc2 formatında pcye tanımlanmış  tüm 256 tuş kombinasyonunu  şifre olarak kullanmanız mümkündür..
ancak  bu pcye tanımlanmış karakter setinin  bazıları  return gibi tuşlara atandığı için  yada  rezerve edildiği için  kullanılamaz ; geriye kalan harfler+rakamlar+ alfa nümerik  semboller +-*%^  vb gibi  sembolleri şifrede kullanabilirsiniz....

wpa2 de doğru olan şifre kombinasyonu örneğin ;
3a'6&fgdt3425%()435hhs=*7    gibi  olabilir ;     aksihalde    böyle  bir şifre ;
327321892612833187817   ,   kastamonununkızları   şifreleri    çok rahat kırılır....
neden  rahat kırılır ;
ilk şifre  sadece rakamlardan oluşur  ;  sadece rakam kullanırsanız  0 1 2 3 4 5......9 kadar  her basamak için    10 kombinasyon  kullanırsınız  ; ben ilk şifrede yanlış saymıyorsam   21 rakam girdim; bu demekki   10 üzeri  21   kombinasyon demek ; fakat   ben eğer şifreyi  9999999999....  21 tane 9 u yan yana yazsaydım  ; bu şifreyi  bulmak için  şifre kırıcıların   10 üzeri  21  kombinasyon denemeleri gerekecekti...  ben ilk şifrede  3 le  başladığım için    kombinasyon sayısının daha az olduğunu söyleyeyim.......

ikinci verdiğim şifre sadece harflerden oluşuyor  ; harf kullandığım için  her basamağa   türkçe harfleri   kullandığımızı varsayarsak    türk alfabesindeki  29  karakteri kullanabiliriz demektir....        ben 19 tane  harf yazdım ; normalde denenecek kombinasyon sayısı  29 üzeri  19 dur......fakat bütün harfler  zzzzz... olursa...........

fakat  gpu tabanlı şifre kırma  olayı devreye girince  bu kadar bir kombinasyonun  çok rahat kırılabileceği ortaya çıkıyor....... eğer evdeki i7 tabanlı işlemcilere kalsaydık aylar yıllar geçmesi lazımdı......ama gpu kullanılınca  zaman  günlere  -saatlere iniyor..
ama eğer server tabanlı   1000 işlemcili  bir alet kullanıyorsanız   korkarımki  teknoloji artık  bu kadar işlemci çekirdeğinin  evde kullanılabileceğini  ön görüyor   ;  bu iki şifre  sadece işlemci gücüyle çok rahat kırılır.......

peki eğer  böyle şifre kullanırsak ne olur ;
121hdhgh+%'^%'0()............
şimdi durum değişti   ;  basamak başına    128 karakter yada 256 karakter denenecektir (bütün asc2 karakterleri tanımlanmışsa eğer)   eğer 19 basamaklı şifre  kullanıyorsanız  teoride   128 üssü  19  şifre kırma kombinasyonu denenecektir...

işte  böyle bir şifreyi    nah  kırarlar  desemde  (bizdeki tekniklerle  çok çok çok..............zor imkansız gibi) beynimde biraz önce bir şimşek  çaktı............. bazı yollarla kırılabileceğini üzülerekde olsa sizlere  bildiriyorum.... ama bu yöntemler iblisin bile  aklına  gelmez desemde  o melunun nerden gireceği öğreneceği  belli olmaz...
o yüzden  Tc  Tck gizli bilgiler kanuna dayanarak bu bilgileri söylemeye yetkili değilim...burda söyleseydim  fikirlerimi ; habire bana günah yazılacaktı.... sol amel defterime  dünyanın günahı yazılacaktı ;
zaten adresini verdiğim   sitede verdiğim bilgilerle  kimbilir  kaç günahsız vatandaşın canı yanmıştır...
ben  tövbe ettim .... fikirlerimi polise mite bile söylemem......ondan sonra günahsız insanların internetine girilsin  ; öteki dünyada  olan bana olsun...

sayın liberty  city dünyada  ürettiğin fikirler  insanların yararına kullanılıyorsa    sağ amel defteriniz kıyamete kadar açık tutulur  ; insanlara bıraktığınız yararlı ilim vs........... habire sevap yazılır...
eğer zararına kullanılıyorsa kötülük amaçlı kullanılıyorsa sol amel defteriniz kıyamete kadar açık kalacaktır.. habire günah yazılacak size ... 

hem yararlı hem zararlı fikirler ilim  vs  bıraktıysanız  hem günah hem sevap yazılır  ; kıyamete kadar hemde........ ama tabiki bırakılan ilimin  vsnin kıyamete kadar insanların kullanmasına bağlı  (amel defterinin  ne kadar süre açık  kalacağını   ALLAH bilir.....) kısacası gerçeği ALLAH bilir....

umarım arkadaşlara yararlı olabilmişimdir........bu arada  kombinasyon hesabını hiç sevmiyorum ;matematikçi  değilim ; yanlış hesaplamış olabilirim...
Lütfen beni mahzur görün; zaten oldum olası  matematikten hoşalanmazdım ;  ortaokulda  10-10-10 almama rağmen lisedede matematiğim iyi olmasına rağmen  ;üniversitede pek hoşlanmadım;  ilk sene bütünlemeye kalmış  ; bütünleme sınavında  60 almıştım.....üniversite 1. sınıfta................ bütünlemede vermiştim.....

sayın liberty city sizde  matematiği sever miydiniz? ben bu matematiği icad edenin..... o kişi yüzünden  insanlar ölüyor  aynı zamanda insanlar kurtuluyor....matematik sayesinde  hem insanlara yararlı hem zararlı şeyler yapılıyor ; düşününce  bu ilim adamları ,bilim adamları, teorisyenler vs vs vs  öteki dünyada istim üstünde ; çoğunun sol ve sağ amel defterleri aynı anda  kıyamete kadar açık olursa şaşırmazdım..ama tabiki Müslümanlarsa ....... Hırıistiyanlarsa-Musevilerse   yararlı şeyler bıraksalar bile  sağ amel defterinin kıyamete kadar açık olmasını asla beklemesinler.. şirk yapan ilim adamına sevap yazılır mı  ? Müslüman olmadan babayı yazılır..........
wpa2 psk  doğrulama türünde aes şifreleme kullanırsanız sorun olmaz aes şu an  için kırılmış değil
ayrıca sayın dediğiniz için teşekkürler  :)  mutlu oldum sayın dediğiniz için :)