Arkadaşlar öncelikler hebinize bi merhaba diyim.
Şimdik benim sorum şöyle.
Bi akrabama yardımcı olmak için.
Köylük yerde 3 ev bu 3 evin arasında kablosuz bağlantı kurmak istiyorlar.
Modemi.Ortaki evin çatısına koycaklar.
Her evin arasında 50 metre mesafe var.
Tam randımanlı olması için neler yapılmalıdır.
Pcler masaüstü.O yüzden extra aparat gerekiyor.Sizden Ricam modeminden tutup gerekli aparatları yazıp ve tam randıman almak için neler yapılmalıdır.
Şimiden teşekkürler hepinize.
Kablosuz ağ ile ilgili bir sorum ?
YAPILACAKLAR LİSTESİ
1 İnternet merkez evine harici anten takılabilen kablosuz modemlerden alınacak
2 Çatı için yapılmış 8 dbi kazançlı ve yönsüz antenlerden bir adet alınacak ve çatıya monte edilecek. Çatı olmazsa açık bir balkona olabilir
3 masaüstü pc ler için satılan ve PCI dan takılan kablouz acsess point adı verilen antenleri kablolu takılan modemlerden alınacak (Ben bugün aldım 35 TL)
Tüm evler rahatlıkla bağlanabilir.
Hocam ö.m attım cevaplarsan çok makbule geçer.
Bahsttiğin site için birşey diyemiyeceğim ancak buradan marka ve model vereyim. Bu marka va model ile internetten ya da bilgisayarcılardan şahsen araştırabilirsin.
Yayının merkezi için
1 TPlink TL-ANT2412D 12 dbi dış mekan anteni
2 TPlink TL-WR641/TL ya da WR642G kablosuz yönlendirici
3 TPlink TL-ANT24EC55 Uzatma kablosu
Yayını almak isteyen evler için
4 TPlink TL-WRWN 650G veya TL-WR 651G Kablosuz pcı bağdaştırıcısı ..Yayını almak isteyen her ev için bir adet.
5 TPlink TL-ANT2409A iç dış mekan yönlü anten... yayını almak isteyen her ev için 1er adet
Vermiş olduğum marka TPLİNK olup daha kaliteli markalar da seçim sebebi olabilir. Ancak fiyat performans için şimdilik bu markayı öneriyorum
Kendi testlerimde açık alanda 200 m den rahat bağlandım.
Bu ürünleri bilgisayar mağazalarında ya da teknoloji marketlerde rahatlıkla bulabilirsin