kablosuz ağ kurmak

massas
02-02-2009, 11:46   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
681 mesaj

arkadaşlar elimde iki tane pc  var birinde vista var diğerinde xp var.acaba kablosuz ev agı kurabilirmiyim.her türlü donanımım var.sadece vistayla xp arasında ağ kurulabilirmi.

Fatih_ARMAĞAN
02-02-2009, 11:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

evet kurulabilir.

Gerekli newtwork bağlantıları düzgünce yapılmış ise.

Vista nın network ayarlarındaki parola korumalı paylaşımıda devre dışı bırakırsanız. kablosuz ağınız sorunsuz çalışabilir.
bilgisayarlardaki firewall vb programlar varsada bu programlardaki gerekli ayarlarıda yapmanızı öneririm.
tabi kabloludaki performansı alamayabilirsiniz.

Fattur
02-02-2009, 12:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Peki ona internet atayabilirmiiz?Benim aklıma takılan soru bu.Wireless donanımı var pc lerinde ama biri üzerinden ötekine wireless net yollayamıyorum.Normal dosya paylaşımı tamam...

Fatih_ARMAĞAN
02-02-2009, 17:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
Fattur
Peki ona internet atayabilirmiiz?Benim aklıma takılan soru bu.Wireless donanımı var pc lerinde ama biri üzerinden ötekine wireless net yollayamıyorum.Normal dosya paylaşımı tamam...
sorununuzu tam olarak anlamak güç biraz daha açarmısınız. konuyu?

kablosuz modeminiz yokmu ?

yoksa internet bir pc ye bağlı o pc üzerinden kablosuzdan diğer pc yada notebook u internet e mi çıkarmayı düşünüyorsunuz ?

tam anlayamadım elinizdeki donanımı ve yapmak istediğinizi tam olarak söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.

massas
02-02-2009, 20:15   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
681 mesaj
sakarboy

yoksa internet bir pc ye bağlı o pc üzerinden kablosuzdan diğer pc yada notebook u internet e mi çıkarmayı düşünüyorsunuz ?

tam anlayamadım elinizdeki donanımı ve yapmak istediğinizi tam olarak söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.

2 tane pc'im var. 2 wireless 2de kablosuz modemim var benim demeye çalıştığım birinde xp var birinde vista var bunlar arasında kablosuz ağ (dosya paylaşımı gibi)kurabilirmiyim.

Fattur
03-02-2009, 22:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
sakarboy

2. dediğiniz diyelim.
Şimdi benim masaüstü pc'im var.Bunda wireless alıcı/verici artık herneyse var.Bunla laptop arasında geçici(peertopeer) dosya paylaşımı için ağ kurabiliyorum.Ben bu ağa birde internet vermek istiyorum.Yani Laptop benim masaüstü üzerinden kablosuz olarak internete bağlanacak.Bunu yapabilmenin bir yolu varmı?

Fatih_ARMAĞAN
04-02-2009, 10:14   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
Fattur
2. dediğiniz diyelim.
Şimdi benim masaüstü pc'im var.Bunda wireless alıcı/verici artık herneyse var.Bunla laptop arasında geçici(peertopeer) dosya paylaşımı için ağ kurabiliyorum.Ben bu ağa birde internet vermek istiyorum.Yani Laptop benim masaüstü üzerinden kablosuz olarak internete bağlanacak.Bunu yapabilmenin bir yolu varmı?
valla yapılabilir.

ama o kadar masrafa girmek yerine kablosuz bir modem alıp masaüstü pc yi kablodan bağlarsınız notebook da kablosuz bağlanır.

fakat yapmak istediğiniz şey yapılabilir.

masaüstü sanırım eternetden bağlı. birde sanırım wireless usb var.

masaüstü pcnin internet bağlantı paylaşımını açıp ayarlar düzgünce yapılırsa her iki cihazda internet e bağlanabilir.

fakat burdaki ayarları naıl anlatsam uzun süredir bu tip bir bağlantı yapmadım.

deneyip yapmam lazım.

Fattur
04-02-2009, 18:36   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
sakarboy
valla yapılabilir.

ama o kadar masrafa girmek yerine kablosuz bir modem alıp masaüstü pc yi kablodan bağlarsınız notebook da kablosuz bağlanır.

fakat yapmak istediğiniz şey yapılabilir.

masaüstü sanırım eternetden bağlı. birde sanırım wireless usb var.

masaüstü pcnin internet bağlantı paylaşımını açıp ayarlar düzgünce yapılırsa her iki cihazda internet e bağlanabilir.

fakat burdaki ayarları naıl anlatsam uzun süredir bu tip bir bağlantı yapmadım.

deneyip yapmam lazım.

Deneyelim.Benim için hava hoş.İnternet bağlantısını paylaştır diyorum.Laptop'a IP atanmıyor.Bence en masrafsız yol bu.