Kablosuz ağ üzerinden dosya paylaşımı

HPQ-User
19-08-2009, 22:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

fellshock sormuş:
Evdeki bilgisayarlarım arasında dosyalarımı paylaşabileceğim bir network kurmayı istiyorum ama şu ana kadar sadece tek yönlü(laptopumdan masaüstü bilgisayarımdaki bilgileri görebiliyorum ama tersi olmuyor) bir bağlantı kurabildim. Masaüstü bilgisayarımdaki işletim sistemim Vista Home Professional, laptopumdaki ise Windows Vista Starter. Paylaşım ağını masaüstü bilgisayarımdan kurdum(modem bu bilgisayara bağlı) ve ayarları bir flash disk e kopyaladım ve sorunsuz bir biçimde laptopumdan bağlantıyı kurdum ve masaüstü bilgisyaraımdaki dosyalara erişebiliyorum. Fakat aynısı masaüstü bilgisayarım için geçerli değil. Ağdaki bilgisayarları görüntülemeye çalıştığımda laptopum gözükmüyor. Hatta kurulum programını masaüstü bilgisayarımda çalıştırınca şu hatayı verdi:"Sihirbaz kablosuz ağ bağdaştırıcısı yüklü olmadığından veya yazılımı yüklü olmadığından bağlantıyı oluşturamadı." Bunun modemden kaynaklanıyor olabildiğini düşünüp driver'larını yeniden yükledim fakat işe yaramadı. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Asus p5Q SE anakart
Intel Core2Quad Q8200 işlemci
ATI Radeon HD4850
Windows Vista Home Premium SP1
Realtek HD Audio ses kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2 (.NET CLR 3.5.30729)

OnlyMann
19-08-2009, 22:37   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

makinalarda karşılık paylaşımların açılması ve aynı çalışma grubunda olması gerekir. güvenlik ayarlarından paylaşımı etkin hale getirmeniz ve paylaşılacak klasörleri belirleyip bağlanacak kullanıcılara gerekli yetkileri vermelisiniz.

International Affairs
19-08-2009, 23:18   |  #3  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

http://www.wardom.org/bilgisayar ... esimli-t118844.html
Burada resimli anlatım mevcut sorununuzu halledebilirsiniz!!!