Merhaba,
Windows 7 işletim sistemli Compaq marka labtopumda normalde evdeki exper modemden şifre korumalı ağıma bağlanabiliyorum. Şu anda ailemin yanına misafirliğe geldim. Buradaki Philips marka modemden kablosuz ağa şifreyi doğru yazdığım halde giremiyorum. Evdeki diğer labtop giriyor. Fakat o labtoptaki işletim sistemi Windows vista home ve markası lenovo . Ağ bağdaştırıcılar da farklı marka , bu yüzden ağ bağdaştırıcı ve diğer özellikleri birebir aynı hale getiremiyorum. Şifreyi farklı girersem parola yanlış uyarısı da veriyor.
Çok anlamıyorum ama benim normalde kullandığım şifreleme sistemi WEP iken buradaki WPA2 imiş gördüğüm kadarıyla. Problem bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Öyle ise nasıl düzeltebilirim?
Kablosuz ağa bağlanma sorunu
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Aynı bu sorunu ben de yaşadım. Eski modemlerde sadece WPA ve WEP şifreleme tekniği kullanılıyordu. yeni modemlerde WPA ikiye ayrılıyor Bu yüzden bu şifreyi kablosuz bağdaştırıcı çözemiyor. Yeni modemde şifresiz yayın olursa bağlanabiliyor.
Realtek kablosuz bağdaştırıcının bir güncellemesini buldum. Bu güncellemeyi yükleyince sorunum düzelmişti.