Kablosuz Ağda Dosya Transfer Hızı çok yavaş çookkk

norn
18-04-2009, 19:20   |  #1  
norn avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
179 mesaj

deneyimli kablosuz ağ kullanıcılarından yardım bekliyorum. probleme gelince:

yurtta kalıyorum ve kablosuz ağdan nete bağlanıyorum. kablosuz modem airties rt206, güvenlik için wep protokolü aktif. yurtta her katta erişim nnoktası(toplamda 3 tane) var. ben 2. erişim noktasından bağlanıyorum.  sinyal gücü %80. win7 54mips bağlantı hızı da gösteriyo. sistemim, 3gb ram, amd truion tl-58 x2 işlemci,atheros ar5007 54mips ağ adaptörlü acer laptop.

konuya gelince  başka bir bilgisayardan benim bilgisayara
(masaüstünden laptobuma) kablosuzdan dosya atarken çok yavaş atıyor. gördüğüm en yüksek hız değeri 200kbyte. halbuki ethernetten atarken 4-5 mb ile atıyor. ağda çok bilgisayarda yok, max 7-8 bilgisayar oluyo. ayrıca adsl 4mbit. netten dosya indirdiğimde hız 420-430 kbyte'ı buluyo. yerel ağdan daha hızlı atması gerekirken, netten daha hızlı indiriyo. anlamadım bi türlü. kablosuz ağdan transferde teorikte bildiğim kadarıyla 54mbit bağlantıda yaklaşık 5-6 mbyte'ı bulması gerekiyo. ben bunu geçtim 1-2 mbyte'ta da razıyım ama nerdeeeee. 200kb hızla 700mb'lık filmi atmak 1 saati buluyo nerdeyse. bazende zırt pırt yarıda kalıp kopuyo ama laoptop hala kablosuza bağlı gözüküyo.
aklıma takılan bazı sorularda var ve şunlar:
1.kablosuz  802.11 g yerine b takılıyo olabilirmi.
2.modemde bu protokoller seçilip değiştirilebiliyomu?
3.şifreli bağlantı hızı düşürebilirmi?
4.ağda 5-6 bilgisayarın olması kablosuzu çok yavaşlatabilirmi.
5.modem yeteri kadar hızda veriyi pompalayamıyor olabilirmi

not:daha önce vista varken de aynı sorun vardı.win7 de de var aynı sorun.

bu hızı şöle 1-2 mbyte çıkarmanın yolunu bi bilen varmı.yardımlarınızı bekliyorum.

Sizce bu durum ayarla ilgili olabilir mi ?

osmanefe
18-04-2009, 20:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

bence ağdaki yoğunluk kaynaklıdır birde sizin bağlantı yaptığınız ağla çok fazla wıfı adaptörü olduğundan kaynaklı olabilir eğer moden o yapılandırmayı yapmıyorsa size gönderilen dosyalar bütün yurdu dolaştıktan sonra size ulaşıyor olabilir ama pek bir fiktirm yok açıkçası varsayım yani dediklerim diğer ardaşlardan bilen vardı elbet.

asesbaşı
10-05-2009, 19:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj

Şimdi birincisi 3 tane AP ( access point= erişim noktası ) olması ve bunların doğru şekilde birbirini tekrar edip etmediğini eminmisin. Yani şöle olabilir hepsi birbirini tekrar ettiği için ve kablosuz bağlanan kişilerde yükün ağırlaşmasını ve AP'lerin kaliteli olup olmadığını öğrenmen lazım.

Şifrelemenin WEP olmasının nedeni ise Tekrarlayıcı modda sadece WEP kullanılır diğer modlar  WPA ve open security kullanılmaz.

Netindeki yavaşlama ise diğer bağlanan arkadaşlar band genişliğini çekiyor olabilir Film izliyor oyun oynuyor şarkı dinliyorsa yada aynı anda aynı yöne bağlanmaya çalışıyorsanız.

Kaldığınız kurum içerisindeki arkadaşlarınla dosya paylaşıcaksan net üzerinden atmana gerek yok dostum size şu yolu tavsiye ediyim böle hem transfer olmaz hemde boşu boşuna band genişliği dolmaz.

MS'nin desteklediği workgroup ve etki alanı dediğimiz gruplar vardır ve bunlar aralarında dosya paylaşarak transfer etmeden dosyalara erişirler.

Siz bunu yapın anlatayım nasıl yapacağınızı; Masaüstündeki bilgisayarım seçeneğine sağ tuş özellikler diyin ve COMPUTER NAME yazan yer var oraya tıklayın ve Orda bilgisayar adı ve çalışma gurubu yazan yer var oradan ayarlamak için ayarla seçeneğini tıklayın ve WORKGROUP'u seçin ve Bilgisayar adınızı seçin ve uygula diyip ok diyin sonrada pc'i resetlenecek dier nete bağlanan bütün pc'ler de aynı işlemi yapsın.

Not; Bütünn bilgisayarlar farklı isimi alıcak Aynı guruba sahip olucaklar WORKGROUP yani.
Asla Türkçe karakter kullanmayın gibi İngilizce karakter kulllanın  bilgisayarlar birbiriniz görmez çalışma gruplarında.

Bu ayarları yaptıktan sonra sıra dosya paylaşımı ve paylaşılan dosyaları görmeye geldi.

Ağ bağlantılarını açın ve sol taraftaki ÇAlışma grubunu seçin ve orda Aynı grupta olduğunuz arkadaşların paylaştığı dosyaları burdan görüceksiniz. Paylaşmak istediğin dosya içine artık film şarkı video program gibi herşeyi paylaşabilirsiniz bu sayede elindeki olan 1 kaynağı herkese dağıtabilirsiniz.

Dosya açın ve bunun içerisine paylaşmak istediğiniz bütün herşeyi atın sağ tuş yazın ve dosya paylaşımı sekmesini tıklayın ve orada dosyayı paylaş şıkkı var onu şeçerek uygulayın.

Daaha sonradan yukarıda dediğim ağ bağlantıları yerini açın ve çalışma grubunu tıklayarak hangi arkadaşınız dosya paylaşmışsa ondan alabilirsiniz direk dosyaları programları şarkıları videoları filmleri.

Şimdi birde demişsin ki net olmasına rağmen  aldığın herhangi bir dosya kopukluğa uğruyor buda şundan dowland hızın düştüğü için kopmalar olabilir.

Hızını yükseltme gibi bir kavram varmı bilmiyorum dostum ama aranızda dosya transferi ediyorsanız üstte anlattıklarım sizi tatmin eder. Birde tek bir yerden anlaşarak birşey indirin sonra paylaşın.

Yardım edebildiysem ne mutlu... Aklına takılan bişe olursa yazarsın