deneyimli kablosuz ağ kullanıcılarından yardım bekliyorum. probleme gelince:
yurtta kalıyorum ve kablosuz ağdan nete bağlanıyorum. kablosuz modem airties rt206, güvenlik için wep protokolü aktif. yurtta her katta erişim nnoktası(toplamda 3 tane) var. ben 2. erişim noktasından bağlanıyorum. sinyal gücü %80. win7 54mips bağlantı hızı da gösteriyo. sistemim, 3gb ram, amd truion tl-58 x2 işlemci,atheros ar5007 54mips ağ adaptörlü acer laptop.
konuya gelince başka bir bilgisayardan benim bilgisayara
(masaüstünden laptobuma) kablosuzdan dosya atarken çok yavaş atıyor. gördüğüm en yüksek hız değeri 200kbyte. halbuki ethernetten atarken 4-5 mb ile atıyor. ağda çok bilgisayarda yok, max 7-8 bilgisayar oluyo. ayrıca adsl 4mbit. netten dosya indirdiğimde hız 420-430 kbyte'ı buluyo. yerel ağdan daha hızlı atması gerekirken, netten daha hızlı indiriyo. anlamadım bi türlü. kablosuz ağdan transferde teorikte bildiğim kadarıyla 54mbit bağlantıda yaklaşık 5-6 mbyte'ı bulması gerekiyo. ben bunu geçtim 1-2 mbyte'ta da razıyım ama nerdeeeee. 200kb hızla 700mb'lık filmi atmak 1 saati buluyo nerdeyse. bazende zırt pırt yarıda kalıp kopuyo ama laoptop hala kablosuza bağlı gözüküyo.
aklıma takılan bazı sorularda var ve şunlar:
1.kablosuz 802.11 g yerine b takılıyo olabilirmi.
2.modemde bu protokoller seçilip değiştirilebiliyomu?
3.şifreli bağlantı hızı düşürebilirmi?
4.ağda 5-6 bilgisayarın olması kablosuzu çok yavaşlatabilirmi.
5.modem yeteri kadar hızda veriyi pompalayamıyor olabilirmi
not:daha önce vista varken de aynı sorun vardı.win7 de de var aynı sorun.
bu hızı şöle 1-2 mbyte çıkarmanın yolunu bi bilen varmı.yardımlarınızı bekliyorum.
Sizce bu durum ayarla ilgili olabilir mi ?