Kablosuz Ağı Çoğaltmak

Halil Şahin
21-10-2009, 12:45   |  #1  
Halil Şahin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
715 mesaj

arkadaşlar yine bir bağlanma sorunu ile karşı karşıyayım...:) alt komşumuzdan kablosuz ağ çekmek istyoruz.ama evde 2 pc var ve biz 2 tane kablosuz ağ için usb almak istemiyoruz. onların makinadan bizim swichte sonra swichtlerdende evdeki 2 bilgisayara dağıtabilirmiyim?

OnlyMann
21-10-2009, 13:07   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Alıntı: Halil Şahin  
onların makinadan bizim swichte sonra swichtlerdende evdeki 2 bilgisayara dağıtabilirmiyim?
dediğiniz modem olmalı. modemden kendi switchinize kablo çekebilirsiniz kendi switchinizden de makinalara kablo ile çoklayabilirsiniz. ancak modem yerine switchten switch kablo çekmeniz durumunda çapraz (cross) kablo gerekebilir bunu da switchler belirler.

Halil Şahin
21-10-2009, 13:32   |  #3  
Halil Şahin avatarı
OP Yıllanmış Üye
715 mesaj

ya zaten swicht ile çoğaltıyorum yapmak istediğim... kendi modemimden çeker gibi onların kablosuz modeminden kablolu olarak swicht çekebilirmiyim?

OnlyMann
21-10-2009, 13:35   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

modemde boş port varsa tabiki çekebilirsiniz. ancak mesafe çok olmamalı yani 90mtden çok olmamalıdır.

Halil Şahin
21-10-2009, 17:15   |  #5  
Halil Şahin avatarı
OP Yıllanmış Üye
715 mesaj

boş derken? işte herkes direk kablosuz olarak bağlanıyor kablo fln çekmiyor kimse... ya siz anlamadınız sanırım ben söle sorayım "kablosuz modemden kablo ile internet swichte aktarılabilirmi yani arkada port fln varmı?

farukdgn
21-10-2009, 17:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

bazılarında vardır bazılarında yoktur :) anlamamış olabilirim :)

OnlyMann
21-10-2009, 17:50   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj
Alıntı: Halil Şahin  
boş derken? işte herkes direk kablosuz olarak bağlanıyor kablo fln çekmiyor kimse... ya siz anlamadınız sanırım ben söle sorayım "kablosuz modemden kablo ile internet swichte aktarılabilirmi yani arkada port fln varmı?
modemin arkasındaki ethernet porttan switchinize kablo çekmeniz gerekir. kablosuzdan kablolu diyorsunuz modemden kablo ile switche aktarmanız gerekir. kablosuzdan switche aktramanız için switchinizin de kablosuz yayın alması (AP-Access Point-Erişim Noktası) olarak kullanmalısınız. Ancak elinizdeki switch buna uygun olmayabilir.

Halil Şahin
21-10-2009, 20:02   |  #8  
Halil Şahin avatarı
OP Yıllanmış Üye
715 mesaj

evet benim swicht kablosuz olmuyor ben bunu bildiğim için kablosuzun kablolu olarak bağlanma özelliği olup olmadığını merak etmiştim demekki yokmuş teşkkür ederim :)