Kablosuz ağınıza el emeği göz nuru...

CHIP Online
21-05-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Kablosuz ağınız çekmiyor, onun yerine siz eziyet mi çekiyorsunuz? İşte bu sorunun kesin çözümü...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kabl ... goz-nuru_12871.html

Resimlerle: Kablosuz ağınıza doping

Eğer bir internet düşkünü iseniz boş zamanlarınızda koltuğunuza rahatça kurulmuşken veya belki bahçede dizüstü bilgisayarınızla rahat rahat internete girebilmekten güzel bir şey olamaz. Ama kimi zaman bu hayaller, bir kablosuz router alıp evinize kurduğunuzda suya düşer. Telefon girişiniz evinizin öyle ters bir noktasındadır ki keyif çatmak istediğiniz nokta ile arasında bir yığın duvar vardır ve sinyal gücü zayıfladığından internete doğru dürüst bağlanamazsınız.

Bu durumlarda en kesin çözüm bir kablosuz tekrarlayıcı almak. Tabi 50$+KDV gibi bir parayı gözden çıkarırsanız. Eğer böyle bir harcama yapmaya değmeyeceğini düşünüyorsanız ve ilkokuldaki elişi derslerini hâlâ özlüyorsanız size ufak bir önerimiz olacak. freeantennas.com adresindeki bu origami anten hem ucuz, hem de eğlenceli!

Tüm konu: Kablosuz ağınıza el emeği göz nuru...

Resimlerle: Kablosuz ağınıza doping

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Deneyip faydasını gördünüz mü? Deneyimlerinizi paylaşın!

H@ckerCesur
22-05-2009, 06:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

o degilde ben un,süt yumurta da takıldım. Nerde kullanacaz ? Kahkaha

HeRTeS
25-05-2009, 15:59   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Ben denedim önceden 2 çizgi idi (kırmızı) wireless, şimdi sabit 3 çizgi (sarı) 4 çizgi yeşili görmesi için biraz daha büyük halini yapabilirim :)

derviskemanci
27-05-2009, 19:00   |  #4  
derviskemanci avatarı
Taze Üye
7 mesaj

Evet denedim ve faydasını gördüm. Daha önce Transmit Rate'im 10-11 mbps civarındayken şimdi 36 mbps görüyorum. Deneyin faydasını göreceksiniz. Modemim arka odada olduğu için L biçimli salonun en ücra köşesindeki kablosuz ağ adaptörüme sinyal çok az gelirken şimdi en az %25 daha iyi. Teşekkürler Chip.

tahir2023
06-03-2010, 00:25   |  #5  
Yeni Üye
26 mesaj

Makalede anlatılan adımları aynen uyguladım. Ama durum düzelmek yerine daha da kötüye gitti. Modemle dizüstü bilgisayar arası 30 cm iken bile sinyali %100'den %99'a düşürmeyi başardı. Uzak mesafe denemelerinde ise bu fark daha da büyüdü.