Kablosuz bağlanma sorunu

HPQ-User
08-06-2008, 16:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

offspring33 sormuş:
Daha önceden bağlandığım ve şifresini bildiğim bir ağa bağlanamıyorum. Şifrede herhangi bir değişiklik yok. Ağı görebiliyorum ancak otomatik ip ile bağlanmayı denediğimde ağa bağlanılıyor diyor kalıyor. Sonra yine bağlantı birden kesiliyor başa dönüyor. Yeniden şifre girmemi istiyor. Elle ip atadığımda (Ana makinanın ipsini bilmiyorum, komşumuzdan bağlanıyorum o da bilmiyor) kafamdan bir ip sallıyorum bu sefer giriyor bağlandı yazıyor ancak bağlanmıyor nete. Sonra yine atıyor ağdan. Kablosuz özelliklerini yukarı yazdım ilgili driverın son sürümünü indirip kurdum hem de defalarca.Ama değişen omadı. İki gün önce aynı sorunu yaşasam da arada bağlanıyordum artık bağlanamıyorum. Bu arada sürücüyle ilgili yaptığım her değişiklikten sonra kablosuz ağ bağlantısının ismi "kablosuz ağ bağlantısı 2, 3... şeklinde değişti. Bu da ilginç. Acaba driverı mı yanlış yüklüyorum her şeyi kaldırmama rağmen pcyi resetleyince yeni donanım bulundu diyor ve otomatik olarak wirelessı tanıyor. Ana makinanın ipsini öğrenmemin bir yolu var mı ayrıca kablosuz bağlandı dedikten sonra ya da ağ adresi alınıyor derken atmasının sebebi ne? Sıkı bir Chip okuyucusu olduğum için size danışmak istedim şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows Xp Service Pack 3
Kablosuz: Atheros 5005g Wireless Network Adapter
Acer aspire 5100 1gb Ram Paylaşımlı ekran kartı
(Özelliklerini nete başka yerden bağlandığımdan hatırlamıyorum ama sorunla ilgili olanlar bunlar)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

linda
09-06-2008, 00:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

baştan başlayalım. kablosuz driverını kaldır. kablosuz donanımı sil. yeniden tanıt. bir ara proğram kullan wireless kullanmak için. kablosuz ağ yapılandırması için kurduğunuz aracı kullanın. yani windowsun kablosuz ağı denetlemesini iptal etmiş olursunuz. kullandığınız yazılımın özelliklerinde şöyle bir ifade vardır.güvenli olmayan ağlara her zaman bağlan. bu ifadedeki onay kutusunu işaretle. gerçi sizin şifreniz vardı. tabi modem hangi şifreleme tekniğini kullanıyor.web tkıp aes diye şifreleme teknikleri var.bunlardan hangisi olduğunu da modemden öğrenebilirsiniz. nasıl mı. madem komşunuzun haberi var. o zaman onun pc den 10.0.0.2 yazarak modeme explorer üzerinden ulaşıyorsunuz. ve wireless menüsünden güvenlik yapılandırmasını görüyorsunuz.

Recep Baltaş
09-06-2008, 02:05   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Ağın çekim seviyesi nedir? Bir de sürücüyü nerden indiryorsunuz bir link alabilirmiyim.

Fatih_ARMAĞAN
09-06-2008, 10:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008


sinyal seviyenizin düşük olabilir diye düşünüyorum...   ayrıca xpnin wireless arayüzüde gayet yeterlidir sp3 de kullanıyorsunuz wpa2  sorunuda olmaması lazım..

pcnizde virüs olma ihtimalini gözden geçirin güncel bir antivirüs programı ile taratır.. modemin fireall ı ektin ise sizin pcdeki bir sorundan dolayı size bloklama yapıyor olabilir...

offspring33
09-06-2008, 17:19   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Sayın linda öncelikle driverı zaten defalarca kaldırıp yeniden kurdum. Ayrıca aygıt yöneticisinden kablosuzu da kaldırdım ama pc yeniden açıldığında windows yeni donanım buldu deyip yeniden tanıdı. Ayrıca çekme seviyesi düşük değil çünkü daha önce de aynı yere defalarca bağlandım. Ara program olarak siz ne önerirsiniz? Bu arada dünde uğraşlarıma rağmen otomatik ip al dediğimde ağ adresi alınıyor deyip kalıyor elle ip aldığımda bağlandı diyor ama bağlantı birden kesiliyor. Kesilene kadar da herhangi bir bağlantı yok. Ben komşuam gittiğimde onun pcye herhangi bir zarar vermeden nasıl kendime özel bir ip atayabilirim ya da benim nete girmemdeki sorunu tespit edebilirim. Bunu yapmanın en kolay yolu nedir? Şimdiden teşekkür ediyorum herkese...

Recep Baltaş
09-06-2008, 18:05   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Komşunu aldığı IP'ye bak.

meslea onun IP'si 192.168.1.2 ise sen kendine 1.3 vyea.14 IP ver. Diğer ayarlar yanı olsun. Bu aada sürücüy indirdiğin adresi söylemedin.

offspring33
09-06-2008, 21:45   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

öncelikle teşekkür ederim.sürücüyü acer'in resmi sitesinden yükledim ayrıca bugün komşuya gidip gerekli tüm ip ayarlarını aldım uyguladım. bağlandı demesine rağmen  bir değişiklik olmadı. net yoktu ve bağlantı sürekli kopuyor. defalarca kaldırıp kurdum sanırım çare servise götürmekte ama format attırmayı kesinlikle istemiyorum. bu arada dün generic host process hatası aldım. bunun bir ilgisi olabilir diye düşündüm. hatayı artık vermiyor ama belki bağlantılı olabilir? sizce yapılabilecek başka bir şey var mı? hata vermesiyle bir alakası olabilir mi netin kopmasının ve bağlanamamasının? şimdiden teşekkürler..