kablosuz bağlantı sorunu

Banned
10-04-2009, 00:57   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
556 mesaj

ınca Im 204 W bu model modemde kablolu bağlantı mevcut ancak kablosuz bağlantı yok.

sağda saatin olduğu yerde kablosuzdan bir ağa bağlan seçneğini tıladığımda benim ınca bağlantımı pc görüyor fakat şu hatayı verior:

INCA: Bu bilgisayardaki ağ için kaydedilen ayarlar ağın gereksinimleriyle eşleşmiyor.

sanırım drıver sorunu ancak elimde pcnin kendi driverları var ordan gerekli olan wırelesı yükledim fakat sonuç aynı

pc:

asus f3s, wıreles: 802.11abgn + Bt

bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinrim.

Süleyman.
10-04-2009, 01:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Kablosuz ağ bağlantınızı yeniden yapılandırmayı deneyin.

Banned
10-04-2009, 01:19   |  #3  
OP Banlandı
556 mesaj
eltahir
Kablosuz ağ bağlantınızı yeniden yapılandırmayı deneyin.
192.1681.1.1

üzerinden mi yoksa pc üzerinden mi

konuyu biraz açarsan sevinirim

Süleyman.
10-04-2009, 01:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

PC üzerinden. Mevcut kablosuz ağ bağlantınızı kaldırıp yeniden kablosuz ağınızı yapılandırın. Yeni ağ, şifre, ağı kaydetme adımları malum.

Banned
10-04-2009, 01:38   |  #5  
OP Banlandı
556 mesaj
eltahir
PC üzerinden. Mevcut kablosuz ağ bağlantınızı kaldırıp yeniden kablosuz ağınızı yapılandırın. Yeni ağ, şifre, ağı kaydetme adımları malum.
söylediklerini yaptım ethernette dahil wıles dedahil ikisininde sürücülerini kaldırıp tekrar kurdum ama değişen bişey yok  bu sorun modem servise gidip geldikten sonra oldu

Süleyman.
10-04-2009, 01:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Sürücüleri değil yahu. Kablosuz ağ ayarlarını yenileyin. İşletim sisteminiz nedir? Mesela Vista'da şöyle:

Banned
10-04-2009, 02:10   |  #7  
OP Banlandı
556 mesaj

http://img15.imageshack.us/img15/8006/chpg.jpg

arkadaş ne yaptımsa olmadı durumu anlatmak için ekran alıntısı yaptım sanırım böyle daha iyi anlaşılır

ağdaki hatayı tanıla dediğimde ekran alıntısında sağdaki düzeltme çıkıyor

Son Düzenleme: 36 boys ~ 10 Nisan 2009 02:12
Süleyman.
10-04-2009, 02:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Hmm. Bir de Kablosuz Ağları Yönet penceresinden bir görüntü verebilir misiniz? Benim koyduğumm görüntüden...

Banned
10-04-2009, 02:28   |  #9  
OP Banlandı
556 mesaj
eltahir
Hmm. Bir de Kablosuz Ağları Yönet penceresinden bir görüntü verebilir misiniz? Benim koyduğumm görüntüden...

Süleyman.
10-04-2009, 02:30   |  #10  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Modem arayüzüne girip kablosuz bölümünden şifreleme türünü WEP yapın. Benim ağ ayarlarında olduğu gibi. Sizinkiler WPA. Vista ile WPA arasında uyumsuzluk var... Bir de bunu deneyelim bakalım.

Ekleme: Tabi bu durumda kablosuz ağı bilgisayarınıza yeniden kaldırıp kuracaksınız, WEP yaptıktan sonra yani...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 10 Nisan 2009 02:31
Süleyman.
10-04-2009, 02:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Tabi bu arada sizden şifre yenileme de isteyecek. 13 hanesi ASCII veya hexadesimal gibi birşey. ASCII, hexadesimal nedir diye düşünmeyin. 13 haneli sağlam bir şifre girin işte...

Banned
10-04-2009, 02:37   |  #12  
OP Banlandı
556 mesaj

http://img6.imageshack.us/img6/892/chpwep.jpg

burdaki gibi mi

Banned
10-04-2009, 02:44   |  #13  
OP Banlandı
556 mesaj
eltahir
Tabi bu arada sizden şifre yenileme de isteyecek. 13 hanesi ASCII veya hexadesimal gibi birşey. ASCII, hexadesimal nedir diye düşünmeyin. 13 haneli sağlam bir şifre girin işte...

birader çok teşekkür ediyorum sanırım sonunda başardım sayendeAlkışAlkışAlkışBeğendim

Süleyman.
10-04-2009, 02:46   |  #14  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
6.his

birader çok teşekkür ediyorum sanırım sonunda başardım sayendeAlkışAlkışAlkışBeğendim

Rica ederim:) Ben de uyuyayım artık. İyi geceler.

coskunismail
10-04-2009, 21:16   |  #15  
Yeni Üye
44 mesaj

Arkadaş Vista da VPA şifreleme sorun çıkarıyor demişsin bu yanlış. Çünkü Vista ile VPA şifreleme hayata geçmiştir. VPA en yüksek güvenlikli şifreleme sistemidir. WEP ise daha önce çıkarılan ve güvenliği hiç de iyi olmayan bir sistemdir. Eğer modemin VPA şifreleme desteği yoksa tabi sorun çıkar. Aynı sorunu ben de yaşadım. Vista yüklü bir laptopta sadece WEP şifreleme desteği veren bir modemle epeyce mücadele ettim. Sonunda modemin dediği oldu ve WEP şifreleme ile kablosuz ağı kurdum. Evdeki modemin VPA şifreleme desteği vardı ve bir hamlede VPA şifreleme ile ağımı kurdum. Sorun modemden yani vistanın bir kabahati yok.

Son Düzenleme: coskunismail ~ 10 Nisan 2009 21:17
Banned
11-04-2009, 00:19   |  #16  
OP Banlandı
556 mesaj
coskunismail
Arkadaş Vista da VPA şifreleme sorun çıkarıyor demişsin bu yanlış. Çünkü Vista ile VPA şifreleme hayata geçmiştir. VPA en yüksek güvenlikli şifreleme sistemidir. WEP ise daha önce çıkarılan ve güvenliği hiç de iyi olmayan bir sistemdir. Eğer modemin VPA şifreleme desteği yoksa tabi sorun çıkar. Aynı sorunu ben de yaşadım. Vista yüklü bir laptopta sadece WEP şifreleme desteği veren bir modemle epeyce mücadele ettim. Sonunda modemin dediği oldu ve WEP şifreleme ile kablosuz ağı kurdum. Evdeki modemin VPA şifreleme desteği vardı ve bir hamlede VPA şifreleme ile ağımı kurdum. Sorun modemden yani vistanın bir kabahati yok.
ne yapmalıyım o zaaman şimdi sistemim sızıntı mı yapacak  vpa sistemde çalışırmı modem ayrıca şu an ağım açık mı aşağıda link veriyorum bi zahmet bakın

Son Düzenleme: 36 boys ~ 12 Nisan 2009 02:06
Süleyman.
11-04-2009, 00:30   |  #17  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
coskunismail
Olabilir. Belki sorun Vista'da değildir. Ama modemde de olduğunu sanmıyorum. Belki kablosuz alıcıdadır, diyeceğim ama o da çok mantıklı gelmiyor bana. Neye göre mantıklı gelmiyor. Şuna: Dükkanda yan komşumdan alıyorum interneti. Uzun süre WPA idi şifreleme türü. Onun sistemi neredeyse külüstür bir XP yüklü bilgisayar, kablosuz alıcısı benimkinden çok eski. Sorunsuz giriyor. Ben girene kadar çatlıyordum. Hata: Kimlik doğrulama zaman aşımı nedeniyle bağlantı kurulamadı. Kırk defa "Tekrar Dene" dedikten sonra birinde bağlanıyor. Şimdi düşünüyorum: Onun bilgisayar eski, kablosuz alıcı eski, benimkiler yeni. Modem aynı modem. WPA iken ben giremiyorum, o giriyor. WEP yaptırdım zorla ikna ederek. Kurtulduk. Sizce bunun izahı nedir? Madem Vista destekliyor ve Vista ile çıktı WPA şifreleme, ben niye giremiyorum da o giriyor?

Banned
11-04-2009, 00:36   |  #18  
OP Banlandı
556 mesaj
eltahir
Olabilir. Belki sorun Vista'da değildir. Ama modemde de olduğunu sanmıyorum. Belki kablosuz alıcıdadır, diyeceğim ama o da çok mantıklı gelmiyor bana. Neye göre mantıklı gelmiyor. Şuna: Dükkanda yan komşumdan alıyorum interneti. Uzun süre WPA idi şifreleme türü. Onun sistemi neredeyse külüstür bir XP yüklü bilgisayar, kablosuz alıcısı benimkinden çok eski. Sorunsuz giriyor. Ben girene kadar çatlıyordum. Hata: Kimlik doğrulama zaman aşımı nedeniyle bağlantı kurulamadı. Kırk defa "Tekrar Dene" dedikten sonra birinde bağlanıyor. Şimdi düşünüyorum: Onun bilgisayar eski, kablosuz alıcı eski, benimkiler yeni. Modem aynı modem. WPA iken ben giremiyorum, o giriyor. WEP yaptırdım zorla ikna ederek. Kurtulduk. Sizce bunun izahı nedir? Madem Vista destekliyor ve Vista ile çıktı WPA şifreleme, ben niye giremiyorum da o giriyor?
yani alt seviyede wpa güvenlik sağlıyor ama girilme ihtimali var yinde fakat zor diyorsun neyse buda bir başlangıç az güvenlik hiç güvenlikten iyidir

ayrıca bir link veriyorum ıncanın şifrelemesinin bu linkteki gibi yaptım ::

ve bendeki son görüntü bu bu şekli ile  güvendemiyim:

Süleyman.
11-04-2009, 00:55   |  #19  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Verileriniz şifreleniyor bir şekilde. Epey güvende olmalısınız. Ama yeni birşeyler çıktı. Baktım birkaç yere. WPA daha yeniymiş hakikaten. Ama sorunlar neden WEP ile çözülüyor ayrı bir muamma şimdilik. Belki cevap verecek biri çıkar bakalım...