meraba
kablosuz ağ kurmak istiyorum fakat güvenliğini nasıl sağlayacağım konusunda bana yardımcı olur musunuz?
neler kullanabilirim?
KABLOSUZ İLETİŞİM
Kablosuz modemlerin içinde WAP,MAC şifrelemeleri bulunur.Bunları aktif hale getirip şifrelersen sorunun çözülür.Gerçi hackerlar istedikleri ağa girerler o ayrı ya
peki bunlar için kullanılan ayrı yazılımlar var mı neler bunlar.?
Hayır yazlım yok bunlar Modem içinde ayarlarında saklıdır zaten.Bana marka model soylersen sana daha ayrıntlı anlatırım
merhaba bende philips sna6500 var .benimki şifreli yalnız ben tam emın değilim ne kadar güvenli oldugundan...sende bildiklerini yazarsan sevinirim...
şimdi oncelikle modeminin explorer da ayarlarına ulaşman lazım onuda 192.168.xx.xx şeklinde girmen lazım. Explorere 192.168.1.1 gibi bir adres yazılarak modem ayar ekranına ulasılır. Bu adres her modeme gore değişiyor. modemin şifresini gırmen lazım. kullanıcı adı ... şifre... şeklinde( şimid modeminin kullanma klavuzunu ındırıyorum ordan sana daha çok yardımcı olabilirm.)
192.168.2.1 şekilinde explore'a yaz. Eğer şifrelerini biliyorsan yazarak gir genelde admin/admin, root/root, dns/dns gibi kullanıcı adı/şifre olur. Ondan sonra güvenlikten firewall duvarını aktıf hale getır.Security kısmında MAC filtrelemesi var onu aktif hale getir ve sağlam bir şife koy.
burda kullanma klavuzun var. Sende turkce kıtapcıgı vardır.Ama ıngılızce olanlarda daha çok sey anlatılıyor. İng.varsa çok rahat çözersin