Kablosuz internetimi nasıl salona ulaştırırım

doing
26-12-2013, 19:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
124 mesaj

Merhaba arkadaşlar. NETMASTER CBW- 383Z4 uydunet (kablonet) kullanıcısıyım. Evimizde salona kendi odamdan wireless modemimin sinyali ulaşamamaktadır. Bende yeni uydunet kablosuz modemim ile elimdeki eski modemlerimden ZyXEL P-660HN-F1 ADSL modemim veya NETMASTER CBW-700V uydunet modem ile salona kablolu ve kablosuz şekilde internetimi ulaştırmak istiyorum. Fakat nasıl bağlantı yapacağım hakkında bilgim yok. Bu mümkün müdür ve/veya ne yapabilirim? Eğer elimdeki bu 2 eski modemler ile bağlantı sağlayamazsam access point veya routerdan hangisi alınmalı? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler...

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: doing ~ 30 Aralık 2013 21:37
doing
07-01-2014, 03:08   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
124 mesaj
Alıntı: Emir Menekseli  

Elinde Bulunan Modemleri Ve Şuan Kullandığın Modemi Birde Adsl İnternetmi Yoksa Uydu İnternetmi Kullandığını Yazarsan Sana Detaylı Bilgi Verebilirim. 

Sorumda açıkça yazdığım kanısındayım ama tekrardan yazabilirim. UYDUNET (eski adı ile kablonet) kullanıcısıyım. NETMASTER CBW- 383Z4 uydunet modemimimn kablosuz sinyalleri odamdan salona kadar ne yazık ki ulaşamamaktadır. Bunun için elimde "ZyXEL P-660HN-F1 ADSL modemi" ve "NETMASTER CBW-700V uydunet modemi" bulunmaktadır. Bunları uydunet wireless modemime bağlayarak kablosuz sinyal güçlendirici görevi sağlayabilir miyim? Yoksa başka bir access modem veya router mı satın almalıyım? Ayrıca hem TV ve eski bilgisayarı ethernet kablo ile tablet, cep telefonu vs. aletleri de kablosuz wireless internetime bağlamak için ne yapmalı? Bu konularda acemi olduğum için dilim döndüğümce sorumu detaylı yazdım. Umarım açıklayıcı olmuştur. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Son Düzenleme: doing ~ 07 Ocak 2014 03:39