Kablosuz internetin sırları

CHIP Online
11-12-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Kablosuz internetin dünü, bugünü, yarını: CHIP Online, kablosuz internetin sırlarını çözüyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kabl ... -sirlari_16959.html

Resimlerle: Adım adım: Kablosuz ağınıza anten dopingi

İnternet gelişiyor, daha fazla hıza ihtiyaç duyuyoruz. PC, dizüstü, netbook ve cep telefonu gibi elektronik cihazların hepsini internete bağlanmak ve veri almak ve yollamak için kullanıyoruz. Kablolu bağlantıların yerini de fiziksel olarak daha özgür olan kablosuz bağlantılar alıyor. Teknoloji gelişiyor ve alışkanlıklar değişiyor.

Sadece birkaç yıl içerisinde kablosuz internet bağlantısının hızı 1Gbps'yi aşacak. Kablonun avantajı güvenlik, ama kablosuz ağların kurulum kolaylığı ve esnekliği bu avantajı kolayca gölgede bırakacak. Böylece evlerde, kafelerde ya da iş yerlerinde yeni geliştirilen, son derece hızlı kablosuz internet bağlantı teknolojileri, kablolu internete olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Bu makalemizde kablosuz internet standartları nasıl gelişiyor, yakın gelecekte hangi standartlar hazır olacak ve bize neler sunacak, işte bunu inceliyoruz. Gelişmiş standartların, yeni donanımların sunacağı hızları, mesafeyi ve istikrarı ortaya koymaya çalışıyoruz. Hem teknik açıdan, hem de standatlar ve şirketler bazında işin detaylarına ışık tutmayı amaçlıyoruz...

Tüm konu: Kablosuz internetin sırları

Resimlerle: Adım adım: Kablosuz ağınıza anten dopingi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kablosuz bağlantıda en büyük şikayetiniz nedir?

Basic21
11-12-2009, 03:46   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj

Aslında kaydadeğer doğru dürüst bir şikayetim yok.Sadece güvenlik, her yerde aynı sinyal kalitesinin yakalanamaması gibi eften püften sorunlar var ama bunlar da zamanla aşılacak makalede denildiği gibi.Belki gün gelecek bizim çocuklarımız babamızın zamanında ADSL'yi kablolu kullanmaktansa bugünlerde kablosuz internet kullanmak 100 kat daha hızlı ve 100 kat daha güvenli diyecekler.Hatta çocuklarımızın zamanı demek abartı kaçar, bütün bunlar 10 sene sonra bile olabilir.ADSL de nostaljik bir hatıra olarak kalır ama hiç üzülmüyorum çünkü ben nostaljik hatıraları severim.