Kablosuz modemle baglantı yapmak

HPQ-User
07-08-2009, 21:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hadinaşbisir sormuş:
Arkadaşlar biz binada 3 kişi yüksek hızda internet alıp kullanmak istiyoruz kablosuz olmasını istiyorum ben pek anlamıyorum bu işlerden. 3 kişiyiz ne gibi donanımlar almamız gerekiyor nasıl baglantı kurmamız gerekiyor birde önereceğiniz donanımloar nelerdir

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
a

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.13) Gecko/2009073022 Firefox/3.0.13

Erhan Tiryakioğlu
07-08-2009, 22:47   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Bende PEk Anlamam KAblosuz İnternetten Anca SAdece Biriniz Alıcak Diğer 2 Kişi Sanırım Adptör Alıcak Ve İnternete Bağlanacaksınız Bir Bayii ye Git Sor Sölerler :) Ayrıca ttnet 8mbit Almanızı Öneririm Ben De Almayı Düşünüom :D

Süleyman.
07-08-2009, 22:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

ADSL'in verildiği hatta modem bağlayacak ve modeme kullanıcı adı, şifre tanımlaması yapıldıktan sonra kablosuz ağı yapılandıracaksınız, yani modeme gerekli ayarları gireceksiniz. Tabi kablosuz vericisi olan bir modem almış olmanız gerekiyor bunun için. Bilgisayarlar tarafında ise kablosuz alıcı adaptörü satın alarak Windows'u modemin yayınladığı interneti alacak şekilde yapılandıracaksınız.

Aslında kolay birşey ama ilk kez yapacaksanız kafanız karışabilir. Bir bilenden destek alabilirsiniz.

Craterus
08-08-2009, 10:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

öncelikle bir kablosuz modem alın ilk seçenek birinizin evinde dursun modem ve ağ bağlantılarını yapacaksınız dağıtım için ve bir şifre belirlenecek üçünüz bu şifre sayesinde nete gireceksiniz başkalarıda sinyal alır ama şifre olmadan giremezle ikinci olarak mesela apartman içine modemi telefon kutusun oraya yerleştirn gerekirse yanınıza başka ortalarda bulun modemin ihtiyacı olan eletrik enerjisini taşıyın oraya ki baasit işlemdir modemi de kutunun oraya asın ve tekrar yapılandırma yapın bu kadar