Kablosuza nete baglanmıyo

HPQ-User
28-05-2009, 13:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

alex sormuş:
merhaba abi bende 2 tane laptop var biri kablosuzla diğeride 2 gün öncesine kadar modemden kabloluyla baglanıyodum nete ,kabloluyu bilgisayarcılar kablosuza çevirdi daha sonra elektirkler gitti geldi kablosuza çevrilen laptop kablosuz modemi görmedi tekrar kabloluyla giriyom suan demek istedigim kablosuza nasıl çeviririm

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
dell inspiron 1545 4gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618)

OnlyMann
28-05-2009, 13:27   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle;
1-Makinada kablosuz ağ bağlantısı tanımlarının doğru olup olmadığına,
2-Modemden herhangi bir engelleme yapılmışmı (mac adresine göre)
3-Modeme bağlanırken kablosuz ağ listesinde kendi modeminizi görüp görmediğinize
4-görüyor da bağlanamıyorsanız şifrenin doğru girilip girilmemesine,
5-makinad varsa koruma programı (güvenlik duvarı tarzında) gerekli izinlerin verilmesine
bakmalısınız.

H@ckerCesur
28-05-2009, 18:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

cihazın cdsini tak yeniden yükle.

KyLe
28-05-2009, 18:37   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
OnlyMann
öncelikle;
1-Makinada kablosuz ağ bağlantısı tanımlarının doğru olup olmadığına,
2-Modemden herhangi bir engelleme yapılmışmı (mac adresine göre)
3-Modeme bağlanırken kablosuz ağ listesinde kendi modeminizi görüp görmediğinize
4-görüyor da bağlanamıyorsanız şifrenin doğru girilip girilmemesine,
5-makinad varsa koruma programı (güvenlik duvarı tarzında) gerekli izinlerin verilmesine
bakmalısınız.
Birşey daha eklemek istiyorum:
TTNET Kullanıyorsanız siz kablolu bir modem istediğiniz de antenli modem veriyor (Otomatik olarak). İstediğiniz zaman kablosuza çevirmeniz için, Modeminizi kurduğunuzda size şöyle bir veri kaydediyor DİKKAT, KablosuzAyarBilgisi (Not Defteri İçerisinde) Bunun içerisinde aktif şifre no vs. şeyler var. Buradan hal edebilirsiniz.

Kablolu Modemden Kablosuza Geçiş İçin.

akicom
28-05-2009, 18:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj

Modemden yayın yapan ana bilgisayara gir yani modemin ana kullanıcı bilgisayarına gir.Daha sonra hangi tip kullanıyorsan[Örn:Airties] ayarlarını yenile ve kablosuz ağ adını bu pc den değiştir.1 gün öncesinde bende bu sorunla karşılaştım ve wairless özelliğinin bozulduğunu düşünmüştüm fakat bunu yaptıktan sonra düzeldi