Kablosuzda Kopma!

quasar6
21-11-2010, 20:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Evimde Türk Telekomdan alınma Exper bir modemle internte bağlanıyorum. Ancak her gün aralıkları belli olmamakla beraber bir kaç kez kopma yaşıyorum.

1-İki adet notebook wireless bağlanıyor.
2-Defalarca arıza kaydı verildi ancak telekom kaynaklı değil(buna bende inanıyorum).
3-Bağlantı kesildiğinde modem üzerindeki ışıklar yanıyor ve yalnızca internet ışığı kesiliyor. Bu sırada iki notebook aynı anda kopma yaşıyor ve ardından hemen tekrar bağlanıyor.
4-Telekomun sorduğuna göre evde telsiz telefon var mı? Evet var ancak 2-3 gün fişi çekili olmasına rağmen bu kopmalar tekrarlandı.

Benim düşüncem iki bilgisayar birbirini bir şekilde etkiliyor olabilir. Modemin kablosuz ayarlarından kaynaklanmadığını söylüyor TTNET.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinicem.

murat2010
21-11-2010, 21:44   |  #2  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj

Benim modemde kablosuz 2 bilgiisayala kullanıyorum ikiside masaüstü birisi ethernetle bağlı biriside adaptörle diğer odada bağlı hiç sorunsuz bağlanıyorum ben...
Ancak bigün halamın oğlu geldi laptopuyla birliklte bağlanmaya çalıştı bağlanıyor fakat bağlantı gidip geliyor yani demek istediğim sorun laptoplardan kaynaklı olabilirmiki???

TnDnmz
21-11-2010, 22:04   |  #3  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Şöyle bir sorunmu var yani notebook açıtınız ve yaklaşık 1-2 saat sonra kopuyor düzenli olarak bunun gibi birşey mi?

Banned
21-11-2010, 22:13   |  #4  
Banlandı
556 mesaj

handsşhake sizi ağdan düşürür, yeniden bağlandığınızda gönderdiğiniz ivs paketleri yakalamaya çalışılır. çünkü en çok şifre içeren paket bağlandığınızda gider gelir modeme.

mcafee23 ayrılmıştır
21-11-2010, 22:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

modem exper ewm_01 ise fabrika ayarlarına çevirip ayarlarını baştan yapınız sorununuz hallolacaktır.
Aynı modem şu an bende var.Bazen böyle yapıyor bazen de şifreyi doğru girmeme rağmen kabul etmiyor.
Çekim alanı 15 metre dandik bir modem
Ttnet işleri işte,sözüm ona wireless fazla çekim alanı olmasın diye daraltılmış.

quasar6
23-11-2010, 00:08   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: mcafee23  
modem exper ewm_01 ise fabrika ayarlarına çevirip ayarlarını baştan yapınız sorununuz hallolacaktır.
Aynı modem şu an bende var.Bazen böyle yapıyor bazen de şifreyi doğru girmeme rağmen kabul etmiyor.
Çekim alanı 15 metre dandik bir modem
Ttnet işleri işte,sözüm ona wireless fazla çekim alanı olmasın diye daraltılmış.

Evet Exper evm01 modem. Dün internette bir bilgi buldum ve DNS kaybından bahsediyordu. Modem arayüzüne girerek kullandığım DNS leri oraya yazdım ve otomatik almasını engelledim. Dünden beri bir kopma yok. Denemeye devam ediyorum. Eğer yine koparsa sizin önerinizi deneyeceğim.

mcafee23 ayrılmıştır
23-11-2010, 00:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
Alıntı: quasar6  
Evet Exper evm01 modem. Dün internette bir bilgi buldum ve DNS kaybından bahsediyordu. Modem arayüzüne girerek kullandığım DNS leri oraya yazdım ve otomatik almasını engelledim. Dünden beri bir kopma yok. Denemeye devam ediyorum. Eğer yine koparsa sizin önerinizi deneyeceğim.

sorunu ya şansına giderdiniz ya da sorun kendiliğinden son buldu
Çünkü exper ewm-01 modemlerde DNS bölümü çalışmaz
Ağ bağdaştırıcısı TCP/IP özelliklerinde dns atanmamışsa modemde gerekli bölümde elle DNS atasanız bile bu değişiklik ile yasaklı sitelere giremezsiniz.
Ben bu özelliğin çalışmadığını çok önceden test etmiştim.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 23 Kasım 2010 00:23
quasar6
23-11-2010, 22:29   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

sorunu ya şansına giderdiniz ya da sorun kendiliğinden son buldu
Çünkü exper ewm-01 modemlerde DNS bölümü çalışmaz
Ağ bağdaştırıcısı TCP/IP özelliklerinde dns atanmamışsa modemde gerekli bölümde elle DNS atasanız bile bu değişiklik ile yasaklı sitelere giremezsiniz.
Ben bu özelliğin çalışmadığını çok önceden test etmiştim.

Sorun çözülmemiş zaten :( yine kopma devam ediyor. Amacım yasak sitelere girmek değil zaten açılıyorlar ama amacım insan gibi neti kullanmak. Bıktım kopmalardan.

mcafee23 ayrılmıştır
23-11-2010, 22:37   |  #9  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

yok modemin DNS özelliğinin çalışmadığını söylemek istedim sadece

quasar6
23-11-2010, 22:41   |  #10  
OP Taze Üye
6 mesaj
yok modemin DNS özelliğinin çalışmadığını söylemek istedim
Ozaman mcafee23 ün dediği çözümü deneyeceğim.

quasar6
01-12-2010, 21:46   |  #11  
OP Taze Üye
6 mesaj

Sanırım modemi çöpe atarsam sorun çözülecek.

bosluk
01-12-2010, 21:54   |  #12  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Telsiz telefonun fişini çekmeniz yetmez. Modem hat kopmalarını yaşamamak için sadece tek bir telefonu, onu da splitter kullanarak takmanız gerekli. Ek olarak paralel bir hat varsa, ona da telefon bağladığınız anda hattınız kopmaya başlayacaktır. Öncelikle böyle bir durumda olmadığınızdan emin olunuz.

Ardından ev içi hat, yani ankastre kontrolünüz için işini iyi bilen bir elektrikçi getirtiniz. Bu tip sorunlarda ana problem, telefon hattının evden eve binanın kuruluşunda ayarlanmış olması olabiliyor çoğu durumda. Hat kopar, internet hızınız yüksek ise alt/üst komşunun hattına karışarak daha düşük gözükür, komşunuz tatile gittiğinde ya da modemini kapattığında hat kopuklukları geçici olarak biter, akabinde geri gelir, vs..

O yüzden problemin modemde olduğuna karar vermeden önce gerek ev içi hattınızın, gerekse de modem/telefon bağlantılarınızın belirttiğim şekilde olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.