Arkadaşlar sizlerin tavsiyesi ile OCZ REAPER HPC 4GB DDR2 800MHz DUAL BELLEK KİTİ (2x2GB) – OCZ2RPR8004GK ram aldım bugün bilgisayarcıya UPS almaya gittiğimde ramlari gördü.Nerden aldığımı falan sordu.
Bu arada sistemimi sordu ve sistemimi söyledim.Oda 4 gb ramın gereksiz olduğunu ramların 2 gb tını kullanmamın yeterli olacağını istersen ileride kullanırsın dedi.İlk bakışta mantıklı gelsede sizlere danışmadan karar vermek istemedim
Sisten
İşlemci amd 64 x 2 7750
Anakart Gigabyt gama 780 udh
İşleim sistemi xp 32 bit
Arkadaşlar ramları pc ye taktıktan sonra biosa herhangi bir ayar gerekiyormu. Voltaj değişimi için.
Kaç gb ram kullanmalıyım 2 mi 4 mü
Zaten 2x2 4 gb ram aldım.Bilgisayarcı Xp kullandığım için 4 gb ramın 2 gb tını kullandedi.Birde ramları taktıktan sonra biosta herhangi bi ayar değişikliği gereklimi.
Siz takın 4 GB ram'i kullanın tepe tepe. Hazır almışken neden değerlendirmeyecekmişsiniz ram'lerinizi? Belki de bilgisayarcı ram'leri ondan almadığınıza bozulmuştur. Fazla ram göz çıkarmaz.
Herhangi bir BIOS ayarına gerek yok. Direkt takıp kullanacaksınız.
sen gene iyi yapmışsın şimdiki donanımlara 4GB uygun kullan sen genede 4GB OCZ REAPER serisini bende 1066MHz olanından aldım OCZ REAPER serisinin ben iki kit aldım 8GB ben xp kurmicam direk vista yada windows 7 64 bit birşey daha anakartın ismi yanlış herhalde bu RAM'lar tak çaştır kendi ayarlıyor
sen gene iyi yapmışsın şimdiki donanımlara 4GB uygun kullan sen genede 4GB OCZ REAPER serisini bende 1066MHz olanından aldım OCZ REAPER serisinin ben iki kit aldım 8GB ben xp kurmicam direk vista yada windows 7 64 bit birşey daha anakartın ismi yanlış herhalde bu RAM'lar tak çaştır kendi ayarlı
Şuan 4 gb kullanıyorum.Kendi testimden geçti.
Aynı anda tv + gom player + winapta müzik + inmoto + 5 tane net sayfası açtım. Proğramlar arası geçiş gayet hızlı donma falan yok. Ben memnun kaldım. Herhalde siz 8 gb la uçarsınız.
anakart max 8GB 64 bit kurcam 8GB tam kullanacam dediğin gibi ucacaz OCZ reaper serisi güzel performanslı sen bilgisayarcının demesine bakma 4GB alman iyi oldu ilerde göreceksin faydasını
Şuan 4 gb kullanıyorum.Kendi testimden geçti.
Aynı anda tv + gom player + winapta müzik + inmoto + 5 tane net sayfası açtım. Proğramlar arası geçiş gayet hızlı donma falan yok. Ben memnun kaldım. Herhalde siz 8 gb la uçarsınız.
anakartın tam isminey kardeş
http://www.gigabyte.com.tr/produ ... ma780g-ud3h_10.html
Usta anakartım bu ramları direk taktım.Şuan denildiği gibi biosta hiç bir şey yapmadım.
tamam kardeş anakart iyi ramları güle güle kullan
Sağolasın usta.Sizinde yeni sisteminiz hayırlı olsun
Öyle Bir Soru Mu Olur ? Tabikide 4 Gb Al Kullan İstediğin Kadar
4 kullan 2 le 4 arası fiyat farkı fazla olmuyor zaten
O bilgisyarcın çok bilmişlik yapıyorda ondan ram lerini tak paşa paşa kullan bir zararı olmaz