Kaç kişiydik o zaman, kaç kişi olduk şimdi...

CHIP Online
24-09-2009, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sizce 1999'da kaç kişi internet kullanıyordu? Peki şimdi kaç kişi olduk? İnanılmaz rakamlar burada!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kac- ... uk-simdi_15373.html

Resimlerle: İnternet tarihinin ilkleri...

Bundan 10 yıl önce dünya çapındaki internet kullanıcı sayısı sadece 4 milyonun biraz üzerindeydi. 2009'da ise internetin nüfusu tam 100 kat arttı. Peki bu nüfus artışı ne şekilde gerçekleşti ve dünyanın hangi bölümlerindeki artış daha büyük? İşte yanıtlar...

1999 yılında dünya üzerindeki internet kullanıcısı sayısı sadece 4.190.000 kişiden ibaretti. Yoğunluk ise Kuzey Amerika ve Japonya'daydı. Aradan üç yıl geçtikten sonra 2002 yılında internet büyük bir hızla genişledi ve kullanıcı sayısı tam 66.027.00 kişiye ulaştı. Kuzey Amerika ve Japonya kullanıcı sayısını daha da arttırdı ama artık Avrupa'da da internet yaygınlaşmaya başlamıştı. 2002 yılında Kuzey Amerika'da her 100 kişiden 21 ila 31'i internet kullanıcısıyken aynı tarihte ülkemizde ise internet kullanımı %1'in altındaydı.

Tüm konu: Kaç kişiydik o zaman, kaç kişi olduk şimdi...

İzleyin: Google interneti hızlandıracak!

Resimlerle: İnternet tarihinin ilkleri...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce internet nüfusu bu hızla artmaya devam eder mi?

stow
24-09-2009, 15:52   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

gelişen yeni nesil ve internetten e-ticaret gibi imkanların yaygınlaşması internet üzeriden messenger skype gibi görüşmelerin yapılması v.b sebeplerden evett kesinlikle artmaya devam eder.. Ben çocukluğumu hatırlıyorum o zamanlar dial up bağlantımız vardı 56k o halde bağlanmaya tırmalarken ben şimdi 7 8 yaşındaki çocuklar dsl bağlantıları ile bağlanıyorlar. Ve internet mütiş derecede yaygınlaştı ülkemizde öyle yada böyle iyi kötü amaçlı gerekli veya gereksiz nedenlerle interneti kullananların sayısı her geçen gün artmakta ve armaya da devam edecektir. En basiti artık bir çok alışverişimizi internet üzerinden yapıyoruz. Bu bana göre sonsuz bir dünya sürekli gelişecektir. Bir yerde tıkanır kalır veya devam etmez o tartışılır..

H@ckerCesur
24-09-2009, 18:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

ilk internetle ortaokulda tanışmıştım. O zamanlar yaşım 12, 13 civarıydı. şimdi 23 Yani 10 yıl önce Gülümseme

Yaptığım işle ilgili internet nüfusu tabiki artmaya devam edecek.