KAÇAK TELEFON

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
NeHar
18-08-2005, 02:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Şimdi son dönemlerde sürekli kaçak tel.ler kapanacak gibi yorumlar yapılıyor. Yani şimdi ben tel.i kayıt ettirecem sonra 5 ay gibi bir süreden sonra eğer kaçak veya çalıntı olduğu ortaya çıkarsa tel. kendi kendine kapanacak öyle mi? Bu konuda bilgisi olanlar lütfen cvp yazsın. Bu kaçak tel.le ilgili ne biliyosunuz. Mısır çarşısına gidiyorum, orda adam bana 5 ytlye kayıt ettiriyosun bitiyo dedi. Alla aLLa bana bu biras saçma geldi açıkcası. O zaman bu işin hiç bir mantığı yok. Yorumlarınızı bekliyorum kaçağıyla arasında 300 milyon oynuyo. Bu arada spot tel.leri nerde bulabilirim şimdiden teşekkürler.

Recep Baltaş
18-08-2005, 04:08   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bizimkileri bilirsin...Hiç bir şeyi zamanında yapmazlar...İşte yine o olaylardan biri...Cep telefonları çıkalı 10 yıl olmuş..adamlar sistemi yeni kuruyor...Yani bu kadar saçma bir şey olamaz...Tamamen kayıt dışı ekonomi...yav siz tanesi 1 milyar olan bir aygıtı neden satarken kayıt ettirmiyorsunuzki? Sonra da kayıt dışı ekonomi var tabiki olur...

İşte şimdi hem kapkaç önlensin hemde ekonomi olsun diye telefonlar kayıt ettiriliyor...Fakat bence bu kayıt netten de olabilecekken gelin bize hazır gelmişken birde 5 milyonunuzu alaım da hazineye faydanız olsun...Kaçakasadsa el koyalım...

Gone
18-08-2005, 18:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
346 mesaj

Almanya'da bu olayi birkac yil öncesi denemislerdi fakat istedikleri neticeyi alamamislardi. Sanirim birkac ay önce tekrar basladilar. O zaman yasanan problemlerin bir tanesi bazi cep telefon üreticileri ayni IMEI (International Mobile Equipment Identity, bu PC'lerde kullanilan Network kartlarin MAC'leri gibi) numarasini birkac telefonda kullanmislardi. Ayrica telefonu tamir servisine götürdün ve ici tamamen degistirildi. O zaman yeni bir IMEI'in olur, peki bunu kime nasil bildireceksin?

Burada tek mantikli görülen cözüm: Cep telefonu ve "SIM" birbirine kilitlenmeli:sanirim bununda caresini bulurlar....

Ayrica bu konuda "uzman" kisiler IMEI ile oynayabiliyorlar.

IMEI'sini sorgulamak isteyen arkadaslar http://www.numberingplans.com/index.php?goto=imei bir deneme yapsinlar....

Son Düzenleme: Gone ~ 18 Ağustos 2005 18:57