kadın cinayetlerinde iyi hal uygulaması kalkacak

samet61
25-02-2016, 12:53   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

aile ve sosyal politikalar bakanı ramazanoğlu lise öğrencisi kızın, öğretmeninin tecavüzü sebebiyle intihar etmesi sonrasında yaptığı açıklama. kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/…irimi-kalkacak-40060022

bu ilkel ve mantık dışı uygulamanın kadını öldürme planları yapan erkeğin karar verme sürecini kolaylaştırdığını ve sırf bu uygulama yüzünden kaç tane kadının katledildiğini görmek bu kadar zor muydu! erkek olayı tasarlarken ilk yapacağı şey büyük ihtimalle önceki vakaları incelemek olacaktır. baktığında iyi halden cezası düşen nice erkeğin dahil olduğu onca vaka görür. bunu gören erkek davanın görüleceği gün mahkemeye grand tuvalet gider, ellerini önde birleştirir ve kafasını da otoriteye duyduğu saygıyı göstermek için kaldırmaktan imtina eder. bu halleri gören mahkeme heyeti iyi hal uygular.

muhtemelen bu uygulama tarihte yerini buna benzer şekilde alacak ve ileride bizden sonraki nesiller okuduğunda yüzyıllar önce yapılan çağ dışı uygulamalara bizim ağzımız nasıl açık kalıyorsa onların da ağzı öyle açık kalacak.

not: 2010-2015 yılları arasında toplamda 1.134 kadının erkek şiddetine kurban edildiği bir ülkede yaşadığımız gerçeği uygulamanın ne kadar tehlikeli olduğunu ve yasada olan hiçbir açığın tolere edilemeyeceğini gösteriyor.