Merhaba. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bağımsız oyun geliştiriciliğinden geçimimi sağlamak istiyorum. Yaşım 24 ve bir an önce para kazanmam gerekiyor çünkü yaşım baya geçiyor. İlk 16 yaşımdayken oyun programlamak istemiştim. O yaşlarımda forumlarda açılan konuları incelediğimde gözüm korkmuştu ve vazgeçmiştim. Tek duyduğum kelime imkansız kelimesiydi. Herkes ama herkes imkansız dedi ve ben de yapabileceğim bir alana yöneleyim diyerekten sürekli daldan dala atladım. Web tasarımcılığı, web programcılığı falan derken hiç bir alanda uzmanlaşamadım. Herşeyden biraz öğrendim ama hiçbir şeyi tam öğrenemedim. Küçüklüğümden beri oyun geliştirme hayalim vardı ama imkansız kelimesini beynime çivi gibi çakmışlardı. Şu yaşlarımda internette minecraft'ın tek kişi ile yapılmış olması beni tekrardan heveslendirdi ve o yapabiliyorsa ben neden yapamıyayım diye içimden geçirdim. Öyle gta gibi büyük oyunlar yapmak niyetinde değilim. Küçük ama fikir yönünden ağır basan oyunlar. Ama kafamı karıştıran çok konu oluyor ve bu işe girmeye korkuyorum. Yaşımda geçti o yüzden vakit kaybetmek istemiyorum.
1. Sorum : Steam diye bir sistem duydum. PC için yapılan oyunlar orda satılabiliyor sanırım. Bu konuda baya bir araştırdım ama bu işin nasıl yapılacağını bulamadım(ingilizcem yok) . Steam bu iş için sitesinde komisyonu beraber belirleriz falan yazıyor. Bir sitede de %75 komisyon aldığı yazıyordu. Eeeee %75'i kendine alıyorsa ben ne kazanıcam?
2. Sorum : Benim hiç param yok. Yaptığım oyunları patentliyemem. Okuduğum kadarıyla patent işleri baya pahalı oluyormuş. Ben oyunu yazıp markete attım diyelim. Başka biri benim oyunumu alıp patentini üzerine yaptırabilir mi? Hatta daha ileriye gidip yazdığım oyunun patentini alıp bana dava açabilir mi? Bu hukuk işleri nasıl yürüyor hiç bilmiyorum. Başıma bela almak istemiyorum. Yardımcı olun lütfen :(
3. Sorum : Yaptığımız oyunları steam dışında hangi marketlerde satabiliriz?
4. Sorum : Oyunu steam gibi bir markette satışa sundum diyelim. Devlet bu yüzden fatura kesmemi veya vergi ödememi ister mi? Bu yüzden bana ceza yazar mı? Lütfen beni aydınlatırsanız sevinirim :( Şimdiden teşekkür ederim.