wireless bağlantıya bağlanıyorum.Ama şu soruda aklımda yok değil.Wireless yayıncısı bilgisayar bağlanan bilgisayarları görebilir mi? zone alarm karşıdaki bilgisayarın beni görmesini engelleyebilir mi? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Kafamı kurcalıyor
benim bildiğim zone alarm bir çeşit güvenlik duvarıdır(tabi antivirüs te var) ve görevi dışarıdan sisteme zarar vereceklerin girişini engellemektir.wireless yayıncısı seni görse bile yapacağı şey senin girişine engel koymak olur yada kablosuz ağına şifre koyar.
Sorularına sırayla yanıt vereyim:
1) Evet görebilirsin. Tüm kablosuz modemler bağlanan cihazların ip ve mac adreslerini gösterir.
2) Şifreleme yaptıysan başka alıcıların seni görmesi sorun değildir.Görürler ancak senin ağına ( network) giremezler.Şifre dışında mac adresi filitrelemsi de kullanırsan ''taş'' gibi güvenlik sağlarsın.BIRAK GÖREN GÖRSÜN...BUNUN DA AYRI ZEVKİ VARDIR!!!!BURADAYIM ..GÜVENDEYİM!!!!
3) Bütün bunlara karşın beni görmesinler diyorsan ....Tüm kablosuz modemlerde kimlik (ssid) yayınını engelleme seçeneği vardır . Bunu seçersen '' hayalet'' olursun.
Bilmem aklını kurcalayan sorulara erman olabildim mi ??
Saygılar,
Kablosuz modemlerde güvenliğin ilk adımı , modemin arayüzüne girişteki ŞİFRE(Password)dir.Bunlar başlangıçta bütün modemerde 1234 ya da admin gibi fabrika değerleridir. Bu şifrenin mutlaka değiştirilmesi gerekir.Modeminin ayarlarına senden başka kimsenin girmesini önlemek için.....SSID fabrika ayarında modemim marka ve modelinden oluşur.Genelde kullanıcılar bunu kendi isimlerini içeren kelimelerle değiştirirler ...mesela benim kablosuz ağımın adı selimhun dur.. Genelde kablosuz (WIRELESS) başlığı altındadır. Hide SSID ya da Inactivate SSID .... seçilerek bu kimlik yayını durdurulur. Bunu yukarıda yazdığım gibi modemin şifre sahibi olarak sen yaparsın. Şifrelemeden sonra o modem i senden başka kimse kurcalayamaz ...ayarlarına giremez.
Mac Adres şifrelemesi modemlerde genelde kablosuz (wireless) ayarlarının içinde yer alır. Normalde aktif değildir . Sen ''Mac Adress Filter'' seçeneğini tıklarsın....aktif edersin.... yalnız bunu yapmadan önce ağına girecek bilgisayarların mac adreslerini bilip , bunları filitreleme seçeneği içindeki listeye yazman gerekir. Çoğu kablosuz modem bu ayar aktif edilmeden önce bağlanan bilgisayarların mac adreslerini bilgi olarak listeler...bu listeden yaralanarak filitreleme listesini oluşturursun. Yalnız biraz dikkat ister aktif edildikten sonra ok verilmeyen mac adresine sahip pc ler ağına giremez ....Ama korkmaya gerek yok ...her zaman gerekli değişiklikleri yapabilir..( ekler...çıkartır) ya da sıkılırsan pasif hale getirebilirsin.
Yabancı dilin varsa bu konuda internet de çok geniş kaynaklar var.Öneririm....
Saygılar,
Sanırım, Kombat, kendi kablosuz modemine bağlanmıyor. Halbuki selimhun'un cevaplarından, Kombat'ın sanki kendi kablosuz modemi varmış da onun ayarlarını öğrenmek için soru sormuş gibi anlaşılıyor. Benim anladığım kadarıyla Kombat, dışarıdan birinin ağına bağlanıyor. Yanılıyor muyum?
mac filtreleme kablosuz aglarda kullanilan en zayif güvenlik düzeyidir kesinlikle tek basina mac filtreleme önermem söyleki monitoring özelligi olan herhangi bir kablosuz ag bagdastiricisi ile siz modeme baglandiginiz anda sizin makineninizin mac adresini görebilirler ve kendi makinelerinin mac adresini sizinki ile ayni yaptiklari anda kablosuz aginiz kirilmis olur ve sizin ancak ay sonunda fazladan 20gb kota faturasi gelince bundan haberiniz olur!!