kafayı yiycem internet sorunu

kaan1518
14-11-2009, 18:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

merhaba arkadaslar benim 4 -5 gün önce ttnetin verdigi dandik modemim yine bozuldu aldıgım ilk günden beri cekiom o modemden nese sorun su biz komsuyla interneti ortak kullanıoz onun zyxel marka modemi var bana verdi modemi takıyorum pcye ne yaparsam yapim interneti getiremiom bağlantı var diye gözüküyo ama yok internet erisimi yok diyo eski modemde girio ama. komsununki xp onda ne güzel calısıyor ikimzde ethernet kartından kullanıoz ben cdsyle kurmadıkca kesinlikle calısmıo bende önce xpdeyken cdyle kurmazdım bile internete giriodu hemen. win 7de reset atsam bile cdsyle kurmadıgım sürece kesinlikle calısmıo bu zyxtelinde cdsi yok. usb driverini indirdim usbyle denemeye kalktım ağ ve paylasım merkezini öyle bi donduruyoki hic bisey yapamıon o kadar övdüler gectim ama lanet etmeye basladım simdi bu win 7ye kafayi yemelik oldum internete baglanamıom diye lütfen bi yardım nasıl tanıtcam bu modemi her sey tmm bütün ışıkları yanıo komsuda calısıo ama ben bi türlü calıstıramadım

Mustafa@PC
14-11-2009, 18:22   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Denediğiniz modemde TTnet'in sizin hattınıza ait şifre ve kullanıcı adınız kayıtlı mı ?

zxsel
14-11-2009, 18:28   |  #3  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

dostum nettne drıverını bulursun modelıne gore gooogleye yaz ındır

ıkıncısı ıse kurmadanda kullanabılırsın  zxsel modem kullanıcı adı ve sıfresını gır  tarayıcı adrese ıp nosunu gır ordan elle kurabılırsın drıver olmadan
  tarayıcı adresıne 192.168.1.1 yaz

kullanıcı adı :admin

pass yanı sıfre  .1234  kurulum yap resetledıkten sonra fabrıka ayarlarına  gerı doner ustunde kesın reset delıgı vardır yada kucuk dugme once sunabak

buyuk ıhtımal ıp nosu budur ama eger farklı zxsel model ııse ıpsı sudur

192.168.2.1  kullanıcı adı   admin  pass 1234 yada admin dir

192.168.1.2
10.0.02    kullanıcı adı  admin   pass  1234

kullanıcı adı ZXDSL  PASS ZXDSL  OLABILIR BU ıp noları

www.google gıbı yazan yerdekı adresı sıl oraya yaz noktalar dahıl modemın kullanıcı arayuzune gırmen gerk bu sıfreler ıle sonra ordan ayarlarla kuabılırsın googlede de resımlı zyxel kurma gıbı  ara ok bence cok basıt ama bıraz ugrascan.. ayarları kaydettıkten onrada modemı ac kapat net sayfası ıac bekle 3 dakka kadar gelır ayarlar vede kullanıcı adınızı kurarken gırmeyı unutma modem ıcındekı kullanıcı adını sorarsada oraya  senın kullanıcı adını yaz ornek [email=zxsel@ttnet.co]zxsel@ttnet[/email] gıbı varya hanı sıfren ıse tel nondur....

eger ben anlamam bu ıslerden dersen modemı yanına al kullanıcı adın ttnet olan vede tel non ıle bırlıkte net cafeye yada pc cıye gıt ıkı dakıka kurdur ayarlat eve gel tak nete gır 10tl 15 tl cıvarı bayılırsın  sadece

Son Düzenleme: zxsel ~ 14 Kasım 2009 18:34
kaan1518
14-11-2009, 18:49   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

benim ilk modemim pikatel combomaxti kolay kurulum yaparken kullanıcı adımı ve şifremi yazıp ayarları kaydediodum internet geliodu ama zyxteli öle arkadastan aldım yani bana kayıtlı deigil öelsine bi modem zyxtelide resetledim yinedene baglanamadım internete arayüze girmek için internetin çalışır durumda olması gerek benim bildigim cünkü internet yokken arayüze giremiodum ben. kısaca zyxteli hic kullanmadım öle arkadastan aldım geldim oda ttnetten almıs modemi bi türlü calısmıo net zyxtelle arayüze bi girmeyi deniom simdi zyxteli takıp

OSMAN BAĞÇEVAN
14-11-2009, 18:58   |  #5  
Denetmen
6,606 mesaj

kaan1518 , aygıt yöneticisine girer misin , ethernet de sarı işaret var mı ?
varsa , anakartının markasını ve modelini söler misin ?
bilmiyorrsanız anakartınızın bilgilerini , buradan bakın ve buraya söleyin..

kaan1518
14-11-2009, 19:10   |  #6  
OP Taze Üye
12 mesaj

abicim sizde beni iyice gerizekalı bellediniz yaw:D sorunum ethernet kartıyla , driverla degil usb driverı indridim zaten zyxtelin . usbyle baglanınca Ağ ve paylasım merkezini acamıom o kadar kasıoki bilgisayarı sebebi neyse. sorunum xpdeyken böle bisey olmuodu takıodum tak nternete giriodu win7de nie oluo merak ettim ondan actım  zyxtelin arayüzüne girdim internet yokken giriniomus yeni ögrendim:D wizard setuptan kurdum internet baglı filan dedi yine baglanmadı  :@ nese su arayüzü biraz daha kurcalayayim ordan bi yerden cıak r heralde modemi resetlemekte işe yaramıo zaten

Mustafa@PC
14-11-2009, 19:26   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

O arayüzde sizin kendi kullanıcı adı ve şifrenizi girip (TTnet) kaydedip çıkın.

zxsel
14-11-2009, 19:32   |  #8  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj
Alıntı: kaan1518  
benim ilk modemim pikatel combomaxti kolay kurulum yaparken kullanıcı adımı ve şifremi yazıp ayarları kaydediodum internet geliodu ama zyxteli öle arkadastan aldım yani bana kayıtlı deigil öelsine bi modem zyxtelide resetledim yinedene baglanamadım internete arayüze girmek için internetin çalışır durumda olması gerek benim bildigim cünkü internet yokken arayüze giremiodum ben. kısaca zyxteli hic kullanmadım öle arkadastan aldım geldim oda ttnetten almıs modemi bi türlü calısmıo net zyxtelle arayüze bi girmeyi deniom simdi zyxteli takı
oncelıkle sunu dıyeyım kım demıs net yokkne arayuze gırılmez sacma net yokkne de arayuze modeme gırılır cunku modemın ıcınde gırıyorsunuz nete degıl

kaan1518
14-11-2009, 20:04   |  #9  
OP Taze Üye
12 mesaj

Tmm arkadaslar modeme 2 -3 kere reset attım ardından web sayfasıan girdim bi ayarlamalar yaptı düzelmedi wizarda girip herseyi eksiksiz yazdım ve zyxel modem çalıştı. üşenmeyip yazı yazan yardım eden herkese tesekkürler