Arkadaşlar yaş 17,ben uyurken kalbim sanki çok yavaş atıyor,normalde elimi göğüsüme koyduğumda kalp atışımı hissederken,bazen uyurken öyle durumlar oluyorki kalbim bir sinek gibi atıyor,tabi bende korkup hemen ayağa kalkıyorum ritmi düzelsin diye,anca öyle düzeliyor.
Her sene düzenli olarak hacettepeye gidiyorum kalp bölümüne,doğuştan aort damarımda tıkanıklık %48,ve 3 kapakçıktan biri çalışmadığı için her sene gidiyoruz,ve doktor 2 sene önce inanamayarak bize şunu söyledi " ben böyle sağlıklı bir kalp görmedim",kalbin bazı değerleri 0 çıkmış,buda kalbi çok sağlıklı yapıyormuş,ayrıca yarış amaçlı olmamak kaydı ile tüm sporları yapabiliyorum,ama kendimi çok yormamak kaydı ile.Benim durumuma kalp rahatsızı demiyorlar,çünkü kalpte sorun yok.
Yaklaşık 3 hafta önce bir korku filimi izlemiştim gece saat 2:00 sularında,(Sessiz Tepe:karabasan[silent hill])ve o günün akşamı yatarken birden normal atan kalbim aşırı cılız bir şekilde atıyor ve başım dönüyor hissi oluyordu bende.
Bizde ailecek korktuk ve acilin yolunu tuttuk,doktor kalp ritmini ölçtü ve önceki ölçümler ile karşılaştırıp pek fark yok dedi.
Tabi bunla tatmin olmadık,sıkıntıyı yaşayan benim,ardından öbür gün hastahaneye gittik kalp bölümüne,beni ekokardiyografiye aldı doktor,tabi önce kan tahlili felan,kalbimi ölçtü,kapakçıkta ufak kireçlenme var ama mühim birşey deyil dedi,kalpte bir sıkıntı göremedim dedi.
Bundan 3 sene önce ritim bozukluğu şüphesiyle cihaz takıldı 1 gün boyunca,ama ritim bozukluğu çıkmadı,babamda kızıyor artık bana 4-5 sene ile kalp bozulmaz,kalbin bozulması için tonlarca alkol alırsan 7-10 senede anca bozmayı başarabilirsin dedi bana.
Ama ben hayla mutsuzum,genelde uyurken oluyor bu olay,böyle maloş oluyorum resmen,nedendir acep ?
Böyle sıkıntı yaşayan var mı aramızda ?