Kaldığı yerden devam etmeyen XP kurulumu

HPQ-User
19-09-2007, 08:08   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

revani sormuş:
Merhaba,
Windows XP kurulumunda sürücü seçip dosyaları kopyaladıktan sonraki ilk restartta seçenek vermeden yeni bir kurulum başlıyor.
Aynı harddiskle başka bir bilgisayarda yine denediğimde yine aynı sorunla karşılaştım. Bu ara restart esnasında boot sıralamasını 1 Hardisk olacak şekilde değiştirdiğimde siyah ekranda ilk satırda
C:\boot.ini "Geçersiz önyükleme" (ya da yanlış önyüklemeydi galiba) gibi bir hata veriyor.
Chip forumda ve başka bir forumda sorunuma acil çözüm arıyorum. Ama aynı sorunun daha önceki konu başlıklarında cevapsız kaldığını görünce uzmanına sormak daha yararli olur diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP SP2
Pentium 4 2.4 533 Mhz FSB
1024 MB RAM
Ati Radeon X1600 Pro
"Maxtor 80 GB PATA harddisk"

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

Borga-x
19-09-2007, 08:28   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

XP cd'nde sorun olabilir. Başka bır CD ile yuklemeyı dene ve format atarken normal formatı seç hızlı formatı değil: Bırde restart attıgında herseferınde hdd yapıp CD'yı cıkarıyorsan yanlış yapıyorsun demektır. CD sureklı ıcınde kalacak ve Bıosun boot menusuyle de hıc oynama...

Ilk yuklemeden sonra yaptıgı restartta tekrar cd ile bir öny ukleme yapmak ısteyecek senın tusa basmanı bekleyıp bu ekran  geçecektır. Ve normal kurulum ekranına gelecektır. Sen HDD yaparak veya bu duzenegı karıştırarak yanış bır sey yapıyorsunn. Yazdıklarından anladıgım kadarı bu...

ADMIN_NECO
19-09-2007, 09:53   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

Kardeş gerçekten çok karışık yazmışsın yeni bir kurulum başlıyor yazmışsın.Ne yaptığını detaylı yazarsan sana daha iyi yardımcı olurum. Verilen hata mesajları dahil

edpresident
19-09-2007, 10:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Sorun hard diskte olabilir. CD den kaynaklanacağını sanmıyorum. HArd diskinde Bad Sector' ler olabilir ve sen buraların üzerine yazıyo olabilirsin.Farklı bir HDD'de denesen...

revani
20-09-2007, 10:52   |  #5  
Taze Üye
14 mesaj

Konunun uzmanına sorun kısmında da ele alındığını bildiren bir mesaj alamayınca buraya hiç bakmamıştım, kaçırdığım için özür dilerim.
Biraz daha açık anlatıyım. Normal bir kurulumda (Bios'ta birinci önyükleme (boot) aygıtı CD-ROM ve ikinci harddisktir ve kurulum bitene kadar değiştirilmez) kurulum dosyaları kopyalandıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılır. Buraya kadar herşey tamam. Bu yeniden başlatmanın önyüklemesinde CD-ROM'daki XP CD'si "CD'den önyükleme yapmak için bir tuşa basın..." gibi bir mesaj verir, ve mesajın sonundaki noktalar kullanıcıdan bir tepki bekleme mahiyetinde sırayla artar ve sonra bios diğer önyükleme aygıtlarını gözden geçirir. kurulumun baştan başlamaması için bir tuşa basılmaz ve kurulum kaldığı yerden devam eder. İşte tam bu noktada bir sorun yaşıyorum ki; yaşadığım sorun normal bir kurulumda görmem gereken bu mesajı hiç göremeden yeni bir kurulumla karşılaşmam.
  Ben de sorunun ne olduğunu anlamak için bu harddiskle ikinci bir PCye (harddiski formatlayarak ) Windows XP kurmayı denedim; aynı sorun. Aynı PCye farklı bir harddisk taktım; sorunsuz bir kurulum. Harddiskin sorunlu olduğunu anladım (Maxtor DiamondMax 20 STM3802110A (80 GB PATA)).
  Hayır o değil; bu harddiskte biosun, bu yeniden başlatma esnasında CD-ROM a göz atmasını engelleyen şey ne olabilir. Kaldı ki bahsettiğim mesajın her taktirde karşıma çıkması gerekirdi. Bu açıdan bakıldığında bence sorun basit bir XP kurulumu sorununun ötesine geçiyor.
  Konuyu yabancı forumlarda distribütör firmada microsoftta araştırmaya devam edeceğim ve bir yanıt bulursam burada da yazacağım.
  İlgilenen herkese teşekkürler.

theironman
20-09-2007, 11:03   |  #6  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

diğer açtığın konu başlığına da bak aradabir, yazanlar var.

revani
24-09-2007, 15:01   |  #7  
Taze Üye
14 mesaj

Arkadaşlar dediğim gibi üç cephede araştırdım nedir diye;
  Microsoft bu konuda yardım edemem, teknik servisinize gidin diyor.
  Yabancı forumlara baktım aynı sorunu yaşayanlar nadir de olsa var ama onların da bir cevap bulabildiği yok.
  Distribütör firma getirin bakalım dedi ama oradan da bir cevap alabileceğimi zannetmiyorum çünkü garanti dışı ürünelerle ilgilenmeye pek hevesli değiller.

İlgilenen, cevap yazanlara tekrar teşekkür ediyorum.

Herkese iyi forumlar...