arkadaslar ben 2001 senesinde acik kalp ameliyati gecirdim tam olarak 11 yasindaydim 6 veya 7 saat suren bir operasyondu 1 gun yogun bakimda kaldim sogukta kalinca dikislerim bazen agriyor uzerine dustugum zaman agriyor bazen cok sik olmasa da usutunce nefes almakta cok zorluk cekiyorum yarin da askeriye ye muayeneye gidicem sizce muaf olur muyum
kalp ameliyatindan askere alirlar mi?
Hipokrat yeminini iyi özümsemiş her doktor sizi tek seferde askerlikten muaf tutturtacaktır tabiki. Geçirdiğiniz operasyon, zaten geçirilebilinecek en ağır ameliyatların başında geliyor. Ama burası Türkiye. Size çok ihtiyaç duyulduğu düşünülüp aktif askerlik hizmetine aldırılırsanız da şaşırmamak gerek...
anladim bende bordo bereli olmak istym ama bu halle yapmazlar herhalde nasip kaderimizde yoksa boyun egicez
Önce sağlığınızı düşünün. Bir doktor olarak yineliyorum, çok ciddi bir ameliyat geçirmişsiniz. Bırakın bordo bereliliği, sizin sivil hayatta da kendinize normalden çok fazla dikkat etmeniz gerekir; ki ne siz tekrar büyük sıkıntılar çekin, ne de bizler uğraşalım ;) Hayatın deli dolu geçen 20'li yıllarının ardından, sağlıktan başka birşeyi düşünmeyeceğiniz 30'lu ve sonralı yılları var. Dikkat edin kendinize ve Geçmiş olsun...
cok tesekkurler nasip omuyorsa yapicak birsey yok artik surekli kontrollere gdym ritime bakiyorlar baya inceliyorlar insllh askerde ne olucak bakalim nasip
arkadaslar son olarak bugun guittim muayeeneye dediler saglik problemin var mi dedim acik kalp ameliyati oldum hastaneye yolladilar askeri subedeki doktor dedi sen buyuk ihtimalle muaf olursun diye sonra hastaneye gittim kardiyolojiye ekg cektiler damar ve kalp cerrahisine gittim ve dedi ki siz asifa hastaneisnden belgenizi alin resimli direk muaf yapalim hyeytee gerek var mi diye sordu hsireye sonra dedi yok gerek yok buyuk ihtimal yarina kalir dedi ben de gittim aldim belgemi yarin insallah gidicem ama uzguylm arkadaslar hic degilse bordo bereli olmak benim hayalimdi hama anladim ki her hayal olmuyormus nasip kismet hayirlsi deyip gecmek lazim bu arada bu muaflik ben yarin oburgun ise gierken istenir mi hani agir is yapamaz diye
ARKADASLAR MUAF OLDUM HAYIRLISI
merhaba benim durumum farklı. bana dogustan aort koarktasyonu tanısı koyulmustu. Ancak gec ameliyat oldum. 18 yasinda ameliyat oldum. Benim askerlik durumum nasil olur acaba bilgi vereb olursa cok sevinirm.
arkadasim askerlikte iki buyuk ameliyat vardir birincisi noroloji ikincisi ise kalptir askeriye kesinlikle risk almaz o yuzden cunku sen kalp krizi veya ona benzer birsey geciridin bu sefer askeriye senin ailene nerden baksan 60 70 milyar para vericek iste bu yuzden o riski kimse almaz ozellikle doktorlar
ben 1993 haziran dogumluyum ben 15 yaşımda ameliyat oldum kalp kapakçıgının bi tanesi doguştan beri yoktu takıldı şimdi gayet iyiyim doktor bana yasak getirmedi herşeyi yapa bilirsin dedi acaba askere almazlarsa diye korkuyorum şimdi 21 yaşıma 4 5 ay var askerlik kagıdım geldi askerte gitmeyi isterim bi sorunumda yok çok şükür