1 yıl önce casper nirvana dizüstü bilgisayar aldım.Yaklaşık son 1-2 haftadır laptop oyun oynarken(pes 2010),film izlerken kendini kapatmaya başladı.Film izlerken sadece 1 kez kappattı fakat oyun oynarken 3-5 defa başıma geldi.Fakat internette dolaşırken yada kendi başına saatlerce açık kaldığında kendini kapttığına hiç rastlamadım acaba bunun nedeni yazılımsal mı donanımsal bu konuda ne yapabilirim?Yeni yüklediğim programı da sildim fakat bir çare olması?Ekran kartının fazla ısınmasından dolayı mı acaba?Diğer taraftanda windows update "security Update for SQL Server 2005 Service PAck 3"isimli gücelleştirmeyi yüklerken zaten yükleyemiyo birde hotfix installer çalışmayı durdurdu diye bi hata veriyo bilgisayarı her açtığımda bu hatayı alıyorum bida yukarda yazdığım güncelleştirmeyi yüklerken de yeniden aynı hatayı veriyo bilgisayarın kapanması bundan dolayı olabilir mi?Çözüm nedir?
Kapanma Problemi
Bilgisiyar Tamamen Mi Kapanıyor Yoksa Sadece Ekran Görüntüsümü gidiyor.Eğer Tamamen Kapanıyorsa Bence Bilgisiyarının Bataryasında Problem Vardır.Oyun vs Aşırı İşlem Gerektiren Programları Çalıştırdığında Aşırı Isınma İşlemciyi Resete Sürüklüyor.Dizüstü Soğutucu Sorunu Çözebilir Bence.
Dextercana da yorumlarından ötürü teşkkürler ;):D
ARKADAŞA KATILIYORUM BU GİBİ PROBLEMLERİN TİPİK SORUNU AŞIRI ISINMADIR DEDİĞİN GİBİ PROGRAMLARDA KAPANIYOR BUNUN NEDENİ BÖYLE PROGRAMLARIN SİSTEMİ SÖMÜRMESİDİR..
AMA BATARYA DA SORUN OLABİLİR... BUNUN NEDENİ ŞARJ ETTİKÇE BATARYANIN YIPRANMASI VE BELLİ DEĞERLERİ ALTINA DÜŞMESİDİR .. BATARYA OLABİLİR...
Arkadaşlarında dediği gibi aşırı işlemci ısınması sonucu; işlemci yanmasını önlemek için işlemci kendini resetler. Bu doğal. Ayrıca laptoplar için oyun önermem. Soğutma sistemleri desktoplar kadar iyi olamıyor ne yazık ki... Bu yüzden buradan soğutucuları inceleyerek performansını arttırabilirsin.