Öncellikle herkese merhaba.Forumda yardimlarini bizlerden esirgemeyip elinden geleni yapmaya çalisan herkese minnetimi sunarım.Problemime geçiyorum.Bilgisayarımın gigabyte marka anakartının söyledikleri tabirle "statik" yemesinden sonra tamir olup garantiden döndü.Fakat bu seferde;pc rutin durumda açıkken veyahut oyun,msn vs.. türü şeylerle ilgilenirken bir anlığına ekran kararıyor ve sonrasında baştan başlıyor.Windows tam anlamı ile açıldığında ise ekranda "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" ve " ATI radeon 9550 hatası,aygıt yöneticinizle görüşün " gibi yazılar çıkıyor.Bunun sebebi nedir? Teknik servise gitmeden önce sizlerle paylaşmanın doğru olacağını düşündüm
saygılar..
Kapanma Problemi
Arkadaşlar bu konuda kimsenin fikri yok sanırım , bir kaç yerden bilgi edindim.Genelde chipset'teki fazla ısınma ihtimali üzerinde duruyorlar.Yorumlarınız için teşekkürler şimdiden
eğer sorunun aşırı ısanmadan kaynaklandığını düşünüyorsan arkadaşım pc nin açılışında ilk iş bios tan sıcaklığı kontrol et ve bekle bakalım ne olacak.eğer yüksekse zaen bundan olabilir ama değilse,acaba driverin yüklümü?
E, driver'ı yükledim atı'nin sitesinden ; bazen hiç kapanmadığıda oluyor.Bıos'tan nasıl kontrol edeceğim ? Yani hangi derecnin üstünde ise anaormal oluyor ?
Ekran kartının fanı varsa kontrol et bozulmuş olabilir dolayısıyla iyi soğutma yapacak devirde dönemez ya da hiç dönmüyordur. Eğer fan yoksa mutlaka fan taktır. Ayrıca kart uzun bir süredir bozuk bir fanla çalıştıysa ekran kartı chipi hasar görmüş olabilir. Bu durumda ekran kartı değişimi gerekir.
Ekran kartının fanı var ve de çalışıyor gibi gözüküyor.Arkadaşlar o kadar çok ihtimal varki ben imkanlarımın elverdiği kadarını denedim fakat hala aynı;reset atıyor arada bir ekran kararıyor.Geçen Fdisk yaptım;ve o kadar enteresanki yine reset attı ve yeni temiz sistemde bile "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyor" olmaz böyle şey :(
Aynı sorun bende de var. Asus A9550 128 MB ekran kartı, AMD SEMPRON 2500MHz İŞLEMCİ VE ASUS KM400A ANAKART VAR. Son diverleri yukledim yine olmadı. AMD ile uyumsuzluk olabilir demişti bir tanesi. forumda sorunun çözümünü bilen de olamamıştı. Sonunda onboard ekran kartına döndüm. hayırlısı olsun bakalım :)
egemengiga ya sor bu işin ustası o
Benimki sadece tahmin
Ekran kartının voltaj regülatörleri çok ısınıyorsa ekran kartına hasar veriyor olabilir. Kapattığı içinde senin sistemin kapanır diye düşünüyorum. Elinle ekran kartını yoklayıp aşırı ısınan yerler(parmağını yakacak derecede) ısınan yerlerı tespıt et.
Voltaj regülatörlerinin üstünde genelde soğutucu plakalar vardır, eğer yoksa (V.R. 8 ayaklı bir entegre, genelde ekran kartının molex girişinin oralarda oluyor)Eğer bakır plaka yoksa oralara bakır plakalar yapıştırabılırsın. Tabi bunu japon uhusuyla yaparsan karışmam ekran kartını komple eline alırsın.Bunlar için özel macunlar var genelde bakır plakaların ustune surulmuş halde bulunuyor.
V.R. ne işe yarar diye soruyorsan ekran kartının işlemcisine gelen voltajı ayarlamaya ve dengelemeye yarar.