Evet arkadaşlar , benim HP sonradan yüklenilmiş windows 7 li bir laptop um var . Kendisi abimin olur ve 2 gündür bende olmaktadır . 2 gün önce başlat -> bilgisayarı kapat a bastığımda çalışmıyordu bende bir kereliğine düğmeden kapadım ertesi gün ben buna bir oyun yükledim . Oyun o kadar kasan bir oyun değil hatta hiç kasmıyor bile diyebiliriz . Neyse oyundan çıktım hiç bir sorun yoktu pc de . Ardından başlat -> bilgisayarı kapat a bastığımda çalıştı ve bilgisayar KAPANDI . İyi güzel , sonra bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımızda bilgisayar 3 kere dıt etti bilgisayar açıldı ama ekran da tık yok ekran kap kara duruyor ve ne zaman açmaya kalksam böle . Sizce neden oldu bu ? Ne yapmalı ?<
Kapatılan lap-top açılmıyor 3 kerede dıtlıyor !!!
ek olarak buraya bakıp sorunun nereden kaynaklandığını bulabilirsiniz
ton yok = guc yok
devamli ton = guc kaynagi arızalı
devamli kısa ton= arızalı ana-kart
1 uzun = Ram yenileme
1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic
1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin )
1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata
1 kısa = Normal Açılış
2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası
2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam)
3 kısa = ilk 64 K RAM hatası
4 kısa = zaman sayacı arızalı
5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya vidoe Ram **
6 kısa = klavye işlemcisi hatası
7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin)
8 kısa = Video Ram yanlis yazma
9 kısa = ROM bios toplam hatası
alıntıdır
2 ram'iniz olsa 1'i çalışmasa dahi bu hatayı alırsınız diğer ram pc'yi açmaz kanun olmamakla beraber genelde pc3200 ddr 400 ramlerin birlikte çalışması ile ortaya çıkan bir problemdir ancak sizin dizüstü bilgisayarınızda ortaya çıkmış.Kontrol edebiliyorsanız edin derim
1 uzun 2 kısa alıyorum çok teşekkürler Sizce neden olmuş olabilir benim yaklaşık 4 saat oyun oynamamdanmı yoksa önceden olan bi zedelenmeyi tetiklemem mi ?
1 uzun 2 kısa bip sesi varsa bu bir ekran kartı hatası
HP DV6000 mi kullanıyorsunuz?Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 25 Ocak 2010 18:51
eski kartlarda çıkan DIP Swich problemidir bu oyun oynama ile bi alakası yoktur
Bir teknik serviste dıp swich değiştirilebilir yada ekran kartı alacaksınız
ancak bilgisayarınız dizüstü olduğu için kendiniz açmayın.Çok farklı masraflar da çıkarabilirsiniz
Hp pavilion serilerinin çoğunda anakart arızası çıkmaktadır.ürünün garantiliyse servise gönderip ekran kartı yada anakartı onarımı yaptırabilir veya değiştirilebilir.
eğer garanti tarihini öğrenmek istiyorsan Hp laptopun(2 yıl garantilidir) altında bir etiket vardır
orada CNF ile başlayan bir seri numara vardır. CNF den sonraki ilk sayı üretim yılını sonraki 2 rakam ise üretim haftasını gösterir ör: CNF:745XXXX 2007 yılının 45.haftası (11 ayın 1. haftası) bu garanti bilgisini başka yerde bulamayabilirsiniz.
Sorun ekran kartında. Aynı arıza benim cihazımda da çıktı. Notebook merkezi 'ne götürdüm. Vga chip değişimi yapıldı. Sorun ortadan kalktı. www.notebookmerkezi.com sitesinden bilgi alabilirsin.
s.a arkdaşlar bnde dv6000 var ... yeni anakart değiştirdim.. ama 3 gün sorunsuz çalıştı 4. gün 1 uzun 2 kısa bip sesi ile şoke etti beni... remlerinb bir tanesini söktm düzeldi kapattım tekrar aynı hatayı verdi... bip sesinden sonra laptop açılıyor windows sesş vs geliyor ama görüntü yk acaba srunu hakkında bilgi verebilir msnz ?????