Vallahi benim bildiğim Karadeniz MÖ. sanırım altıncı binyıla kadar tatlı bir su olduğunu biliyorum fakat ondan sonra tuzlu bir denize dönüşmüştür.Karadeniz sürekli su buharı ve ısı kaynağı olduğunu ve sularının fazla donmadığını biliyorum.Karadeniz kıyılarının uzunluğu 1600 km civarındadır. Dağlar kıyıya paralel uzandığından fazla girintili çıkıntılı değildir.
Büyük beş ırmak Karadeniz'e dökülür: Dinyeper, Dinyester, Don ve Kubanve Fransa sınırına kadar uzanan ve bütün doğu ve orta Avrupayı kapsayan Tuna tek başına her yıl 203 kilometre küp tatlı suyu Karadenize taşır. Bu miktar Kuzey Denizi’ne akan bütün tatlı sulardan fazladır. Türkiye'den ise belli başlı dört ırmak Karadeniz'de biter Sakarya, Kızılırmak, Yeşilırmak ve Çoruh tabiki sonuncusunun büyük bölümü Türkiye'de olmasına karşın Gürcistan'da Batum'dan denize dökülür. Bu denize dökülen Avrupa ve Asya akarsularıyla birlikte Karadeniz havzasının alanı denizin kendisinden 5 kat daha geniştir Karadeniz ve Çevresinin tuzluluk oranı oldukça fazla olduğunu biliyorum
Ben kendimi kaptırdım:D:Dya kısacası Karadeniz başlı başına bir denizdir...