bizim ailede topluca pc değiştiriyoz nerdeyse. abime sistem arıyoz bana soledi bi ararmısın die. aradım taradım ama topladığım parçalar bütçeyi cok aşıyor azaltığımdada performans cok düşüyor. anlayacağınız bi turlu toplayamadım. size sorayım dedim.
nasıl bi sistem onerirsiniz.performans on planda biraz.
bütçe 1000-1300 arası.
ekleme: dvd rom ve kasada dahil
kardeşime sistem.
hayır dahil değil. oda dahil olsa iğrenç bi sistem olur :D
ama galiba benim monitorden alıcaktı(samsung P2250)
hayır dahil değil. oda dahil olsa iğrenç bi sistem olur :D
ama galiba benim monitorden alıcaktı(samsung P2250)
ve ayrıca directx 11 ekran kartı alcak. sistem de ekran kartı da olmasın.ati (yani yine cıkınca benim alacağım karttan alıcak) düzeltiyim fiyat aralığını biraz düşürcem 750-850 olacak.Son Düzenleme: alien_fx ~ 19 Ağustos 2009 21:56
Anakart: 185 lira. GIGABYTE - GA-EP45-DS3LR
İşlemci: 316 lira. INTEL C2Q Q9400 2.66GHz LGA775 6MB 1333MHz (Bonus'a 10 taksit)
Rem: 124 lira. Corsair 4 Gb (2*2GB) KIT XMS2 DDR2 1066Mhz CL5
Ekran Kartı: 392 lira. GIGABYTE GTX 275 896MB GDDR3 448Bit 16x GV-N275UD-896I (Nakit fiyatı)
Sabit Disk: 102 lira. WD 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black
DVD Yazıcı: 41 lira. SAMSUNG SH-S223B 22X SATA DVD-RW
Kasa: 250 lira. Aerocool VX-9 PRO 600W MidT ATX PERFORMANS KASASI
Toplam 1.410 lira yapıyor.
Fazla gelirse:
Anakart: 201 lira. Gigabyte MA790X-UD3P AM2+ 790X SB750 DDR2 1066MHz
İşlemci: 181 lira. AMD - PHENOM II X2 550 BE
Bu durumda da 1.291 lira yapıyor.
ve ayrıca directx 11 ekran kartı alcak. sistem de ekran kartı da olmasın.ati (yani yine cıkınca benim alacağım karttan alıcak) düzeltiyim fiyat aralığını biraz düşürcem 750-850 olacak.O zaman işlemci olarak bunu da düşünebilirsiniz:
İşlemci: 373 lira. INTEL C2QUAD Q9550 2.83GHz LGA775 12MB 1333MhZSon Düzenleme: Süleyman. ~ 19 Ağustos 2009 22:00
yaw hakketen güzel toplamışın. tek pc alsak bendemi bunu kullansam. nese tmm snn ekran kartını cıkarıp
eylulde cıkıcak ati radeon hd5xxx alır kardeş. cok saol suleyman rep vermek istiorm varya ama veremiyom XD nese cok saol.
ekleme: kardeşm oyun hastasıdır.onerdiğin sistem ozellikle oyunlar için cok iyi
2.ekleme: yok 3.1 ghz oldukca iyi son onerdiğin işlemci.(amd olan)
yaw hakketen güzel toplamışın. tek pc alsak bendemi bunu kullansam. nese tmm snn ekran kartını cıkarıpRep önemli değil, teşekkür kafidir. :)
eylulde cıkıcak ati radeon hd5xxx alır kardeş. cok saol suleyman rep vermek istiorm varya ama veremiyom XD nese cok saol.
ekleme: kardeşm oyun hastasıdır.onerdiğin sistem ozellikle oyunlar için cok iyi
2.ekleme: yok 3.1 ghz oldukca iyi son onerdiğin işlemci.(amd olan)
Yalnız AMD olan iki çekirdekli. Diğerleri dört çekirdekli. Q9400 aslında daha iyidir. Rahatlıkla 3.0 GHz hıza yükseltilebilir. Seçim sana ait elbette.
Bu arada unutmuştum, DX 11 ekran kartları bu anakarta olur.
peki ozaman amd yimi yoksa 4 cekirdekli olan intelimi onerirsin?(gerçi amd daha ucuz ama) sen nedersen ona gore solicem abime. seçim aslında senin :)
ekleme: kasanın ses seviyesi nedir peki? sen kullanıyorsun yani sessiz olması onemli. abim akşam kullandığı için sessiz bişi olsa iyi olur.
Yahu teşekkür ederim. Bana kalırsa ben Q9550 öneririm ama fazla geliyorsa elbette Q9400'ü tercih etmelisin.
yükselttirilebilir dedin nasıl yukseltebilirim overclock lamı? ve kasanın ses seviyesi nedir acaba?
evet. amd diyoz ozaman. evet herşey tmm. onemli deil dedin ama bidaha teşekkür süleyman XD
evet. amd diyoz ozaman. evet herşey tmm. onemli deil dedin ama bidaha teşekkür süleymanRica ederim.
Fakat saat hızı nedeniyle AMD diyorsan yanlış bir tercih olur, ben tam anlatamadım sanırım. Fiyat bakımından diyorsan diyeceğim birşey yok, iki çekirdekli çok güzel bir işlemci "Phenom II x2 550".Son Düzenleme: Süleyman. ~ 19 Ağustos 2009 23:06
Rica ederim.ben anladım merak etme. ama fiyat bakımından diyorum. bnde intel isterim tabiki daha yuksek performans veriyor. bi dşünüyüm abim gelince sorarım. oda buyuk ihtimal intel dicek ama
Fakat saat hızı nedeniyle AMD diyorsan yanlış bir tercih olur, ben tam anlatamadım sanırım. Fiyat bakımından diyorsan diyeceğim birşey yok, iki çekirdekli çok güzel bir işlemci "Phenom II x2 550".
Hayırlısı olsun bakalım. :)
evet amd oluyor. ama feci bi sistem oldu dimi bea :)
teş. , fun club açmak lazım sana süleyman. XD
evet oda var anakart ozellikle cok güzel. amd phenom II x4 955 am3 olabilir ilerisi için düşündüm. ama bu pc abiimi baya idare eder 4 bilemedin 5 yıl götürür rahat olur oyunlar için.
çalışmalara başladım yakında süleyman. fun club var XD
evet konu kilitlenebilir ama once son teşekkür süleyman.