Benim bilgisayar bazen yani her sabah açarken ekrana görüntü gelmiyor herşey normal bir reset atıyorum görüntü ekrana geliyor herşey normal devam ediyor bende bir bilgisayarcıya götürdüm ana karta bir parça taktı bu parça arıza buluyormuş yazan arıza 1F işlemci hatasıymış işlemcim P4 2.4 Ghz idi onun elinde Celoron 2.8 var onu taktı ve şu anda reset atmadan bilgisayarı açtım performans bakımıdan çok şey farkeder mi zaten ben oyun oynamıyorum.Yanlız P4 keş bellegi 512 Celoronun 256 Keş beeleği varmış.
kARŞILAŞTIRMA
P4 2.4 (533) MHZ (512) CACHE (KEŞ)
celeron 2.8 (400) mhz (256) cache (KEŞ)
parantez içindekiler aradaki farklar oluyor yani biraz daha performanslı p4 olan
Benim asıl merak ettiğim anakarta bir parça taktı ve arızayı buldu diyorsun öyle bir alet hiç görmedim ben adı ney acaba nereye takılıyor ? bilen varmı
Taktıgı parçayı tarif ediyorum herşeyi gözümün önünde yaptı yaklaşı 10 cm x 10 cm ebatlarında devre kartı üstünde iki tane gösterge var birkaç entegre felen sade birşey boş sulotlardan birine taktı ve bilgisayarı açtı açılışda bilgisayarın ne yaptıgını gördü.Bilgisayar açılmadıgı sırada o karta 1F yazıyordu hataları kodlamışlar.
birader o aletın üstünde ne yazıyorrr isminin soylersen sevınırım
Bir ara oraya bir daha gidecem aletin adına bakarım cuma yada c.tesi söylerim fotograf makinam olsaydı resminide çekerdim ama yok malesef.
ok kardes beklıyorumm sımdıden tşk...
[URL=http://img103.imageshack.us/my.php?image=analyzerbpf6.jpg][/URL]
Resmi çok sevdiğim Cemal abi buldu.Kendisi kitapgibi web site yöneticisidir.
Bu parça artık bırcok anakart uzerıne entegre gelen bır devre.. Dedıgın gıbı hata oldugunda yazdıgı kodla senı uyarıyor. Bıosun acılışından sıstemın çalışmasına kadar herseyı gorebılırsın..
Vay be ilk defa duydum ve gördüm acaba satılıyormudur artık bunlardan.