Karşınızda BlackBerry - Nokia kırması...

CHIP Online
01-03-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Biraz Nokia, biraz da Blackberry... Bu cebin hem kendisine, hem de markasına inanamayacaksınız...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kars ... -kirmasi_18527.html

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry – Nokia kırması

Batılı firmalar teknolojiyi adım adım uygulamayı tercih etseler de, Çinli firmalar ellerine geçen her şeyi tek bir telefonda kullanmayı tercih ediyorlar. Uzun zamandır devam eden bu "klon savaşlarında" Çinlilerin ayakta kalmak için uyguladıkları bu plan şimdilik işe yarıyor gibi görünüyor. Üstelik ortaya son derece ilginç cihazlar da çıkıyor. İşte karşınızda BlueBerry 9500...

BlueBerry 9500, görünüş olarak Nokia E72 ile klonun isim babası BlackBerry'nin Bold 9700 modellerinin bir araya gelmiş halini anımsatıyor. Benzerlikler nedeniyle bir ayağı Finlandiya'da, bir ayağı Kanada'da olan ama Çin'de üretilen BlueBerry'nin özellikleri e son derece ilginç.

Optik tarayıcı, 22 santimlik açılabilir antene sahip TV alıcısı, çift SIM kart desteği ve WiFi ile göz dolduran cihaz, doğal olarak sadece Çinde satışa sunuluyor ama henüz fiyatı bilinmiyor.


Tüm konu: Karşınızda BlackBerry - Nokia kırması...

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry – Nokia kırması

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz Çin işi telefon kullanmayı tercih eder misiniz?

hamann7725
01-03-2010, 15:57   |  #2  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Valla arkadaşım aldı acayip bir marka telefon kasa olarak taş gibiydi ama ne varki çekim sorunu vardı.Çinliler SAR değerine önem vermiyorlar.Düşük SAR değerli ve şebeke sorunu olmayan cihazlar yaparlarsa ne alâ çünkü benim için her zaman marka değil özellik önceliklidir.Öte yandan çift simli telefonlarıda çift işlemcili yaparlarsa daha bi makbule geçer :)

bosluk
01-03-2010, 20:33   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Çin işleri fiyat olarak cidden iyiler. Tercih ediyor muyum, özel olarak değil ama denk gelirse neden olmasın. Yanlız bu hödö berry olan telefonlardan çok nefret ediyorum. Minik minik klavyemsi tuşlar, sapsalak kocaman bir telefon tutamağı, cımbızla basman lazım 3-4 harfi bi anda basmamak için. Tipi zaten aşırı derecede kaba ve şahsi fikrim maganda işi kokuyor. Fiyatları da bu tipsizliklerine göre sanıyorum en pahalı telefonlardan. Çinliler ya da bizim telefon firmaları bedava verseler berryleri evet alırım tabikine :) Ama dışarda kullanırmıyım, valla utanırım ;)