Arkadaşlar benim Hp yazıcım var 4 yıllık. Siyah renkli kartuş dolu olmasına rağmen mürekkep akıtmıyor. Sizce ne yapabilirim? Bu kartuşu nasıl tekrardan yazdırabilir hale getirebilirim?
Kartuş dolu, fakat mürekkep akıtmıyor!
kartuş donmuş olabilir mi
kendin doldurduysan büyük ihtimalle öyledir
ben böyle durumlarda su ısıtıp suyu hafif çukur birşeye kartuşu da içine su girmeyecek şekilde o şeye koyardım 1 dakika kadar bekletirdim içindeki mürekkep yeniden sıvılaşsın diye
çözüm olabilir ama pek tavsiye etmem
Aaa evet olabilir aslında.. Bir cezvede suyu kaynatıp buharına tutsam mürekkep akıtan kısmını belki çözülebilir.. Dur bi deneyeyim bu yöntemi. :) İlk yazdırışta problem olmuyor ama ikinci ve daha sonraki yazdırma işleminde gitgide renk açılıyor..
Öncelikle kartuşun kağıda gelen yerini (bakır kafa ucu) İZOPROPİL ALKOL ile silmelisin.
Yamyam abi çok sildim bakır kafa ucunu.. Bir mendile camsil sıkıp sildim. Mürekkep geliyor ama yazdırma esnasında gelmiyor. Kartuşun oturduğu yerdeki devreleri de sildim.. Ama olmadı.Fazla yapacak birşey yok o zaman.
Yine de saç kurutma makinası ile kartuşun mürekkep akıtan kısmını iyice ısıtmayı dene. Bunu yaparken yüzeyde mürekkep olsun. Isıtmanın sonucunda temiz mendille sildiğin anda mürekkepin yeniden yüzeye çıkması lazımdır.
Fazla yapacak birşey yok o zaman.
Yine de saç kurutma makinası ile kartuşun mürekkep akıtan kısmını iyice ısıtmayı dene. Bunu yaparken yüzeyde mürekkep olsun. Isıtmanın sonucunda temiz mendille sildiğin anda mürekkepin yeniden yüzeye çıkması lazımdır.
Dediğinizi yaptım Yamyam abi yazdırmıyor.. :( Kartuşu temizle diye bir seçenek vardı. Tıkladım ona, yazıcı takır tukur ses çıkarmaya başladı.. Temizliyor güya(!) :D Bir işe yaramadı.. Artık hiç yazdırmıyor. Kartuş yuvası bir sağa bir sola gidiyor, çıkarttığı kağıda bakıyorum, tertemiz :D :D Yeni kartuş alacam, bir kartuş 35 TL diyor bilgisayarcı :O