Kasa Açılıyor Ama Ekrana Görüntü Gelmiyor

gsliyusuf
18-06-2012, 12:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Arkadaşlar benim şöyle bi sorunum var;

Bilgisayarı açmaya çalıştığımda kasa açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor.Mönitörü açtığımda "power saving mode" yazıyor.
Ayrıca kasanın reset düğmesiyle 4-5 kez denedğimde görüntü geliyo bilgisayar çalışıyo ama bu sefer de pc bazen 1 saate bazen
yarım saate bazen de 15 dk ye donuyor.Everest programı ile ısı değerlerini ölçtüm,sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum
Belki virüs girmiştir diye format da attım ama aynı sorun devam ediyor hatta bilgisayarcıya götürdüm power ı biraz arızalıydı
belki ondandır dedim.Bilgisayarcı power dışında sorunu yok dedi yeni power taktı ama aynı sorun devam ediyo

Lütfennn yardım edinnn.

anarxia
18-06-2012, 12:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 41
662 mesaj

merhabalar, sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorum, fakat benzer bir durum başıma gelmişti, anakartınızda bios pilinin yakınında 2tane metal çubuk olması lazım, bios pilinizi çıkardıktan sonra yine bir metal çubuk ile bu ike parçaya dokunup faz ettirin, biosunuz sıfırlanacaktır, sorun biostaki yanlış ayarlamalardan ise sorununuz çözülmeli.

gsliyusuf
18-06-2012, 13:01   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj
Alıntı: anarxia  
merhabalar, sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorum, fakat benzer bir durum başıma gelmişti, anakartınızda bios pilinin yakınında 2tane metal çubuk olması lazım, bios pilinizi çıkardıktan sonra yine bir metal çubuk ile bu ike parçaya dokunup faz ettirin, biosunuz sıfırlanacaktır, sorun biostaki yanlış ayarlamalardan ise sorununuz çözülmeli.

Öncelikle teşekkürler ilgilendiğin için ama ben bunu yapabileceğimi sanmıyorum hem bazı yerlerde yanlış yapmanın anakartı yakabilecğilnden söz etmişler başka şekilde yapılışı yok mudur bunun ya da başka bi yolu ..

anarxia
18-06-2012, 13:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
662 mesaj

ben o işlemi en 10 kez yapmışımdır overclock ile uğraştığım için, şu ana kadar bir tane bile problem yaşamadım. anakartın kullanılmayacak duruma gelmesi bios güncellenirken gerçekleşen hatalardan genellikle.

gsliyusuf
18-06-2012, 13:18   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj
Alıntı: anarxia  
ben o işlemi en 10 kez yapmışımdır overclock ile uğraştığım için, şu ana kadar bir tane bile problem yaşamadım. anakartın kullanılmayacak duruma gelmesi bios güncellenirken gerçekleşen hatalardan genellikle.

Peki arkadaşım o zaman dediğini denemeden önce son kez sorayım bu işlemi yaptığımda ne olur kesin düzelir mi eğer düzelmezse bi zararım olur mu bi de bu işlemin nasıl yapıldığına dair resimli veya video şeklinde bi anlatım verebilrmisin

anarxia
18-06-2012, 13:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
662 mesaj

düzelir mi yoksa düzelmez mi pek emin değilim, ama tehlikeli bir işlem değil...

himmety
18-06-2012, 14:53   |  #7  
himmety avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj

mümkün ise sistem özelliklerini yazarmısın.

ekran kartın onboard mı yoksa ayrımı ayrı ise ekran kartını konrol et  örn: çıkart tekrar tak, kablolarını kontrol et. eğer imkan var ise başka ekran kartı ile çalıştırmayı dene veya seninkini başkasında dene.biosu sıfırlamak için pili çıkart 5-10 dk bekle biosun sıfırlanır.(fişi takılı olmayacak)

gsliyusuf
18-06-2012, 15:00   |  #8  
OP Taze Üye
9 mesaj

İntel Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHZ 
1.50 GB DDR RAM 
1 GB ATI RADEON HD 4650 ekran kart

LG W1942 19" mönitör 
bildiklerim bunlar
Ekran kartını da RAM ı defalarca çıkartıp taktım ama olmadı değişme eski bir ekran kartı var onunla deneyeyim

Son Düzenleme: gsliyusuf ~ 18 Haziran 2012 15:02
gsliyusuf
18-06-2012, 21:18   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj
Alıntı: himmety  
mümkün ise sistem özelliklerini yazarmısın.

ekran kartın onboard mı yoksa ayrımı ayrı ise ekran kartını konrol et  örn: çıkart tekrar tak, kablolarını kontrol et. eğer imkan var ise başka ekran kartı ile çalıştırmayı dene veya seninkini başkasında dene.biosu sıfırlamak için pili çıkart 5-10 dk bekle biosun sıfırlanır.(fişi takılı olmayacak)

Eski ekran kartıyla da denedim hatta bios u da sıfırladım ama aynı sorun devam ediyo arkadaşım..

alpagun
18-06-2012, 21:55   |  #10  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj

Sorun RAM'den kaynaklanıyor gibi. Başka bir RAM takıp deneyiniz.

gsliyusuf
18-06-2012, 23:18   |  #11  
OP Taze Üye
9 mesaj
Alıntı: alpagun  
Sorun RAM'den kaynaklanıyor gibi. Başka bir RAM takıp deneyiniz.

başka RAM değil de teker teker deneyip yapsam olur mu belki sadece birindendir sorun?

alpagun
19-06-2012, 11:16   |  #12  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj
Alıntı: gsliyusuf  

başka RAM değil de teker teker deneyip yapsam olur mu belki sadece birindendir sorun?

Sisteminiz tek RAM ile çalışırsa, tabi ki olur.

Son Düzenleme: alpagun ~ 19 Haziran 2012 11:17
gsliyusuf
19-06-2012, 15:49   |  #13  
OP Taze Üye
9 mesaj
Sisteminiz tek RAM ile çalışırsa, tabi ki olur.

maalesef gene olmadı arkadaşım ama bugün daha kötüleşti sanki sadece 2 kere açıldı pc onda da 5 dk ye dondu diğer denemelerimde hem power saving mode yazısı devam ediyor mönitörde..

alpagun
19-06-2012, 18:20   |  #14  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj

O zaman ilk mesajınızda belirttiğiniz bilgisyarcıya tekrar gitmeniz gerekiyor. Anlaşılan, adam işini tam yapamamış.

gsliyusuf
23-06-2012, 19:44   |  #15  
OP Taze Üye
9 mesaj
O zaman ilk mesajınızda belirttiğiniz bilgisyarcıya tekrar gitmeniz gerekiyor. Anlaşılan, adam işini tam yapamamış.

Kasayı götürdüm maalesef anakart gitmiş yeni bi anakart almak zorunda kaldım.
İşin kötüsü benim bilgisayar eski sistem olduğu için bi de ona uygun 2 gb ram ile
1 gb ekran kartı aldım.Biraz masraflı oldu ama neyse..Yalnız başka bi sorun var şimdi
1-2 kere yeniden başlatırken CPU Fan Error hatası verdi pc devam etmek için f1 e basın
dedi bastım bi sıkıntı olmadı ama everest programıyla sıcaklık ölçtüğümde pc de bişe
açık değilken 50-51 lerde cpu sıcaklık bana çok gibi geldi üstelk bilgisayarcı yeni bir de fan taktı
ama siz ne dersiniz bilmiyorum Bunun için bi daha çıkarmıyım diyorum bilgisayarı dedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Bi de ayrıyeten PES 2012 i oynarken 1.maçta sorun olmuyo ancak 2.maçta böyle sahanın beyaz
olması tekrarlarda oyuncuların siyah gözükmesi gibi bazı sorunlar ortaya çıkıyo.Bunlar
bana ekran kartı kaynaklı gibi geliyo ama o da yeni olmaması lazım üstelik ekran kartı da
yani kötü bi ekran kartı değil.Güncelleştirmeleri yükleyip öyle deniycem.Ama size de soruyim
vardır bi bildiğiniz belki tekrar yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

Son Düzenleme: gsliyusuf ~ 23 Haziran 2012 19:48