kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

mahsun494
26-08-2011, 04:54   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj

arkadaaşlar benim sorunum şöyle pc ilk açıldığında ram kontrol ederken $$$$ şeklinde ve başka şekilde yazılar geliyor ve biosa girince yazıların bazıları okunuyor bazıları garip yazı şekli var

ram den bip sesi gelmiyor pc açılıyor floppy hatası geliyor floppy olmadığı için floppy devre dışı bırak diyor pc bios'a giriyorum floppy default yapıyorum kayıt ediyorum pc çalıştırıyorum ama kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

neyden olabilir acaba ben anakartan şüpheleniyorum bu başkasının kasası bu bir şey yaparken duman felan çıktı diyordu ama anakartan olsa hiç açılmaması lazım diye düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum şimdikten yardımlarınız için teşekkür

Kapalı Hesap (221406)
26-08-2011, 10:37   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

bios modelini ve bilgilerini öğren /hatta  gerekli bilgilerini biryere not al unutma / bios modelini öğren awart mı veya hangisi ise biyerlere yaz veya kaydet /  sonra bios pilini çıkar ve tekrardan bu bilgileri biosu  güncellemek şartı ile kaydet ve save' le  umarım sorunun çözülür/  biosun hakkında net'ten bilgi topla ,nasıl güncellenir nasl resetlenir ve nasıl çalışır şeklinde bilgi al / ios celemek biraz sıkıntılı olabilir bu yüzden sık sık tembih eiyorum kardeşim

NkrL_Gg
26-08-2011, 19:59   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

bios bilini değiştirmeyi deneyebilirsin. (aynı pilden almalısın.)
bide yeterince araştırıp kendini hazır hissetiğinde bios güncellemesi yap.
anakartın yeni model ise ve markası gigabyte ise face wizard diye bi programla windows ortamında çok kolay bir şekilde güncelleme yapabilirsin.
anakart model -marka - revision gibi bilgileri tam olarak yazarsan bios güncelleme dosyalarını bulabilirim sanırım...
<<<bu face wizard ile haftada bir bios güncelemesi yapar oldum. :D>>>

Son Düzenleme: NkrL_Gg ~ 26 Ağustos 2011 20:00