asus p4p800x anakart p4 3.0
power düğmesine sürekli 4-5 saniye basılı tutarak bilgisayarı kapattım. sonra bilgisyarı açmak istedim ama açılmadı. fan çalışıyor. anakartın üzerindeki ışık yanıyor. kasanın önündeki ışık yanıyor. monitor çalışıyor ama sinyal gelmiyor. monitörle ilgili problem yok. cd sürücüer normal çalışıyor . bir türlü bilgisayr aılmıyor. yeniden kurma gibi imkan yok çünkü ekran kartının logosu ve ana kartın logosu bile çıkmyor. çözüm nedir?
bios pilini çıkardım ama olmadı. klavye ve fareye de sinyal gelmyor
sadece kasa çalışıyor görünüyor . yani sadece kasayı kenara alıp fişe taksan çalışyr zannedersin. ayrıa bios nasıl resetlernir ?
kasa çalışıyor görünüyor ama gürüntü yok
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.mrb aslında mönitöre görüntü gelmemesi ekran kartının yerinden az bi oynamasıyla yani yatağından çıkmasıyla ilgili olabilir. Ekran kartını çıkartıp tekrar deneyin olmazsa güç kaynağında bi problem olabilir.
bios resetlemek istiyosan
1 eğer bilgisayarın açılırsa delete tuşuna basarak setup'a gir buradan load bios setup seçeneğini seç F10' a bas kayıtla çık
2 açılmayan sistem ise anakartta bios pilini çıkart.
söylediklerin denenmiştir. zaten ekrana birşey gelmiyor setupa nasıl girebilirm ki?
üç tane ram takılı. 256 +256+512 hepsini tek tek çıkardım denedim olmadı. ramları hepten çıkardım acaba anakarttan uyarı sinyali gelir ama ses gelmedi. yani hiç bir uyarı sesi de gelmedi. ekran kartında ya da ramlarda sorun olsa anakarttan sinyal sesi gelir. hiçbir ses gelmiyor. sanırım anakartta problem var
bazen boyle durumlarda anakarttan ses gelmiyo sen islemciyide sokup tekrar takmayi bi dene... belki ise yarayabilir.
sorun anakartta makinayı teknik servise götür.bu arada power düğmesine niye 5 saniye basılı tuttun.
farklı bilgisyarda ekran kartı monitör denendi. onlarda problem çıkmadı. ramlarda da sorun yok. ya işlemcide ya da anakartta.
işlemci ve anakartı teker teker deneme şansın yok mu ölece
tam anlaşılır zaten
DOSTUM RAMLARI SÖK VE ÇALIŞTIR.ANAKART SİNYAL SESİ VERMİYORSA ANAKARTIN VEYA İŞLEMCİN UÇMUŞ DEMEKTİR.İKİSİNDEN BİRİNİ FARKLI BİR YERLERDEN DENEMEYİ DENERSEN SORUNU ÇÖZERSİN
anakartı servise verdim. sonucu bekliyorum
oyunlarslideşovhayırlısı olsunSORUN POWER SUPPLY DE BENCE...GÜÇ YETMİYOR...