benim anlamadım konu bu bir çok pc tamircisi falan veye iyi anlayan birilerinin yanına gitsem yan kasa kapakları devamlı açık yok hani parça cıkartıp taksa tamam eriniyor diyeceğim fanlar daha mı iyi çalışıyor kasa açıkken daha iyi mi suğuyor bunların nedeni ney millet :D yapanlardan biri birşeyler diyebilir mi saygılar
kasa kapağı neden açık tutarlar
- 1
- 2
sökünce takmaya üşeniyorlar çünkü kapak açık olunca daha çok toz giriyor ama sıcaklık biraz olsun düşebilir
ben hiçbir zaman açmadım hani derler ya terzi kendi söküğünü dikemez diye o hesap gibime geliyor
kapat bence daha çok toz giriyor sen farkında olmadan :) böcükte kaçabilir içine
Çok ısınıyor öyle ekran kartım ve anakartım yanımıştı :D
Benim kasanın kapağı açık bilgisayarcı aç demişti.
eğer ki bilgisayar içindeki hava sirkülasyonu düzgün birşekilde yapıldıysa kasa kapağının açılması sıcaklıkları artıracaktır haberiniz olsun, eğer ki içerde 1 tane falan fan var ise kapağı açıp dışarıdaki havanın o tek fan yardımıyla bütün kasaya yedirildiğinden emin olursanız daha iyi olur. kısacası yan kapağı açmak her zaman iyi birşey değildir :)
eski sistem,taka olan pclerin "kasa açık" kullanılması klasikleşmiştir. çünkü sürekli mavi ekran sorunu , ekrana görüntü gelmemesi vb. sorunlar sık olur ram ,ekran kartı, kabloları çıkar tak yapmak gerekir o yüzden kasayı her defasında açmak zor gelir :D yeni pc lerde bu şekilde kullanmak zararlı olur sıcaklık artar, toz 10 katına çıkar fln :D
KARDEŞ SANA TAVSİYEM KAPALI TUT ISI AKIŞININ DENGESİNİ BOZARSIN VE FARKINDA OLDUYSAN KASA KAPAKLARININ YAN TARAFLARINDA HAVA TÜNELLERİ YADA HAVA GEÇİŞ BÖLÜMLERİ BULUNUR BUNLAR ISI AKTARIMDA BÜYÜK ROL OYNAR VE KASA KAPAĞINI AÇTIĞIN ZAMAN FANLAR TABELA VE HARDDİSK SOĞUTMA İŞLEMİNİZ YAPAMAZ ÇÜNKÜ ALDIĞI HAVAYI DIŞARI VERİR KASA İÇİNDE KALMAZ.
o zaman kasayı monitörün yanına koyup vantilatörün dönerek hem ona hemde bana faydalı olması dahakasaya wantilatörünle soğutmak iyi fikir ama senin yanında sana fayda sağlaması daha iyi eğer bilgisayar çok ısınıyor dersen eve klima al bilgisayarın bulunduğu odaya koy kapıyı ve pencereyi kapat yarım saat sonra odada ferahlık hissi hissedilecektir.bu aradada bilgisayar ısıyı dışarı verdiğinde ısı soğuk havayla çarpıştığında sıcak hava soğuyacaktır .odada ısı bulunmayacağı için bilgisayar fanında çektiği ısı soğuk olacaktır odada bulunan soğukta bilgisayarın etrafını soğuk tutacaktır.
Kule tipi A kalite pc kasalarının tasarımına genel olarak baktığımızda ön panel arkasında dışardaki havayı içeriye üfleyen ve arka taraftada içerdeki havayı dışarı üfleyen fan görürüz. Buna birde power sub. deki fanı eklersek kasa içindeki hava akışını tahmin edebiliriz. :) Buda kasamızdaki ısınmayı ve tozlanmayı engeller. Siz yan kapağı açtığınız zaman fanların vakum ve üfleme oranları düşer. Bu da ısınma ve tozlanmaya yol açtığı gibi olası dış darbelere karşıda risk oluşturur. Bilgisayarcılara bakma onlar kendi alemlerindeler... :) Eğer iyi bir kullanıcı isen ve elindede iyi bir sistem varsa bunlara dikkat et. Dip not. Bilgisayar ilk çalıştığı zaman fanlardan ses geliyorsa yapman gerek fanların ortasında bulunan ve marka ibaresi olan etiketi kaldır. Ordaki motor pimine 1 damla makina yağı o yoksa :) zeytin yağı damlat. Hava yolu ile temizlerkenkende basınçlı havayı tuttuğunda kanatların dönmemesini sağla. Yüksek devirde dönmesi fanların boşluk yaparak daha çok ses yapmasına yol açarbilir...
azot soğutmayla o.c. yapıp -200 dereceye kadar iniyorlar vantilatorü koysan birşey olamaz kasanın resimlerini çekip atsana
en iyisi kaç tane boş fan takmak için yer var onları fanla doldur kasanın arka tarftaki fanını değiştir işlemci fanını değiştir tamamdır
- 1
- 2