Kasa secimi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
jaina
18-12-2004, 12:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,406 mesaj

Beyler ben bu aralar bir kasa almak istiyorum ve para sorunu yok. yani 170 dolara kadar cikiyorum. PSU um var 400W FSP marka

ben baya inceledim ve gereksiz yerede cok para vermek istemiyorum
sizce
thermaltake xaser3 v2000a  170$
thermaltake tsunami yan panel acik olan 120 $
Hurricane FEEL bu yeni ancak buda iyi 80$

evet arkadaslar, ben baya tsunami alcam diyordum ancak thermaltakein hava sirkulasyonu baya iyi geldi ve fan kontroller oldugu icinde aksam lari kısabilirim hızları rahatsız ederse. 7 fan(8cm olsa bile)

tsunami cok sık ve iki tane 120 lik var( bir önce bir arkada)
bir tane 9 luk yanda, bununda havalandırması fena gelmedi ve daha ucuz

sonra olarak FEEL, bunu bir cok kisi hem görünüsü hemde sogutma acısından iyi diyorlar.

sizce hangisini almalıyım? v2000a yı alırsam daha iyi bir sogutma sistemi olur bilgisayarin, pahali biraz ama olsun

yoksa tsunami ve feel arasinda mi secim yapmaliyim

bu konu hakkinda baya kafam karisti. sizede bir danısmak istedim

saygılar.

safri
19-12-2004, 13:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Jaina xaser 3 v2000 a yı iyi bir fiyata bulmuşsun 187 dolar artı kdvden altı yok baktığım kadarıyla ; yalnız biliyorsun power supply sız geliyor.
   thermaltakeler artı 70 ile 100 dolara psu koyman gerekicek psu konusunda hem thermaltake w0027 480 watt hemde taganın tg 480 modelini tavsiye ederim 110 dolar civarı ama ikiside çok sessiz bu arada taganın ekran kartı ve hard disk için özel güç çıkışı var...Tsunamiye gelince 8 tane 3,5 genişleme yuvası var v 2000 a da ama tsunamide 7 bu arada big tower kasa olduğunu ( tabi biraz fazla yer kaplıycağını atlamayalım) ve tamamen aliminyumdan yapıldığını söylemek isterim v 2000 a nın,hurricane markasını duymadım pek bu konuda yorum yapmam yanlış olur ama thermaltake düşünüyorsan kutlarım fan hız kontrolleri gerçekten yararlı ve çok sessiz çalışıyorlar.
Bu arada söylemeden edemiycem eğer güçlü bir ekran kartına terfi etmek istersen ilerde, elinde ne var bilmiyorum ama 480 watt önerdim daha altını düşünme çünki x 800 xt x700xt 6800 ultra ve daha ilerisi ekran kartları en az 480 watlık kasalarla verimli çalışıyorlarmış ve önerilen 480 ve daha üzeri psu kullanılmasıymış bu arada iki kasada overclock için çok uygun özellikle psu eklenmesiyle işine baya bir yarıyAcaktır benim kullandığımıda söyleyim belki bir açılım olur sana ben aopen h700b kullanıyorum 400 watt lık bir kasa ama psu üzerinde geliyor inan çok sessiz bu kasaya söylediğim tagan yada thermaltake psu takarsan çok başarılı bir kasa olur zira lga 775 soketli anakart rahatlıkla yerleşti ve btx formatına geçmeden önce uzun süre kullanabileceğin bir kasa  tercih genede senin kolay gelsin...

Son Düzenleme: safri ~ 19 Aralık 2004 15:07
jaina
19-12-2004, 22:07   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

safri kardes ben basa FSP400W psu um var demistim zaten :D o yüzden thermaltake alabiliyorum yoksa b.. alirim.
bu arada biraz muglak konusmussun
benim icin genisleme yuvalari cok önemli degil. iki harddisk iki tane de cd rom um var.

benim icin iyi hava sirkulasyonu önemli, o yüzden 170 dolara thermaltake alacagim galiba.

ayrica dediklerini bende biliyorum ancak yeni platform a gecmeyi düsünmüyorum. o yüzden agp8 ekran kartlarininda zaten ayrica bir güc ünitesine ihtiyaclari yok.400W cok rahat yetiyor. cünkü gercek 400W bu >FSP

bir digerseyde btx e bence daha cok var. yani kasalari cikiyor cms stacker gibi( icine bende girerim onun) ama gerek yok onu düsünmeye simdiden.

safri
20-12-2004, 11:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

:))) haklısın gene atlamışım sazan gibi bu arada fiyatıda oldukça iyi xaser 3 konusunda aldığım yorumlarda çok iyi tavsiye ederim..Kolay gelsin...