Arkadaşlar kasayı temizlerken biraz bozdum galiba işlemciyle oynadım biraz fanın altında dişleri vardı onların 2 si birbirine deyecek kadar yaklaştı birde ekran kartı ile oynadım fanıyla falan kasayı taktığımda oyunlarda ani fps düşüşleri yaşıyorum çok sık şimdi sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlayabilirim ? yenisini alabirim
Kasa Temizliği Derken...
islemcinin bacaklarini yamultup gerimi taktin ? cikartip bicakla duzelt tabi kirilmadiysaaaaa!
Arkadaşlar kasayı temizlerken biraz bozdum galiba işlemciyle oynadım biraz fanın altında dişleri vardı onların 2 si birbirine deyecek kadar yaklaştı birde ekran kartı ile oynadım fanıyla falan kasayı taktığımda oyunlarda ani fps düşüşleri yaşıyorum çok sık şimdi sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlayabilirim ? yenisini
İşlemcinin üzerindeki termal macuna dokunmadın demi işlemci soğutucsunu oynatmışındır işlemcinin üzerine tam oturmuyordur onu tekrar ayarla belki düzelir.
işlemciyi hiç çıkarmadım sadece fanın üzerindeki tozları ve fanın hemen altında normalde ulaşılmıcak bir yer yani fanın arasından birşey soktum onunla temizlemeye çalıştım işte üzerinde birsürü diş gibi işte vardır onların 2 si birbirine deydi tozunu alırken , ekran kartına da pek bişey yapmadım sadece fanını temizledim , bir de işlemci bozuksa hiç çalışmaz diyorlar ortada kaldım hangisi bozuk anlayamadım
işlemciyi hiç çıkarmadım sadece fanın üzerindeki tozları ve fanın hemen altında normalde ulaşılmıcak bir yer yani fanın arasından birşey soktum onunla temizlemeye çalıştım işte üzerinde birsürü diş gibi işte vardır onların 2 si birbirine deydi tozunu alırken , ekran kartına da pek bişey yapmadım sadece fanını temizledim , bir de işlemci bozuksa hiç çalışmaz diyorlar ortada kaldım hangisi bozuk anlayamadı
İşlemci bozulursa zatan bilgisayar hiç açılmaz.
Sen termal macunuda temizlemişsin ozaman bilgisayarcıya götür bi baksın yeni termal macun sürsün.
hadi ya ben hiç işlemciyi çıkarmadım çıkarmadan da termal macun gider mi ?
termal macun işlemci ile soğutucusunun arasında olur oraya dokunmadıysan bişey olmaz. İşlemci soğutucusunu temizlerken bastırmadın demi bilgisayar parçalarını temizlerken titiz dikkatli olmak lazım.
termal macun cıvık bi maddedir kolanya gibi uçup gitmez.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222368) ~ 06 Eylül 2011 14:00
yok ya hiç öyle bi şey görmedim heralde o daha aşağıdaydı şimdi bi format atmayı denicem ama bişey değişeceğini sanmıyorum , birde ekran kartından da şüpheliyim ekran kartınıda çıkarıp öyle girsem oyunlara hangisinde problem var öğrenebilir miyim ?
yok ya hiç öyle bi şey görmedim heralde o daha aşağıdaydı şimdi bi format atmayı denicem ama bişey değişeceğini sanmıyorum , birde ekran kartından da şüpheliyim ekran kartınıda çıkarıp öyle girsem oyunlara hangisinde problem var öğrenebilir miyim ?
Kasanın içini açtıktan sonra problem çıktıysa donanıma zarar vermiş olabilirsin yada parçalrı yerinden oynatmış olabilirsin yada kasayı açmadan önce bilgisayarın fişini çektiysen bios ayarları fabrika ayarına dönmüş olabilir bence daha fazla kurcalama. Eğer işlemci soğutucusunu temizlerken zorlama yaptıysanbilgisayarın fişini çek kasayı aç kasayı yan yatır soğutucuyu çıkar güzel bi şekilde tekrar tak. ramları çıkar güzel bi şekilde tekrar tak. ekran kartınada dokunduysan onuda güzel bişekilde çkarıp tekrar tak bu parçalar yerinden oynamış olabilir diğer başka parçalarada bak yerinden çıkan parça bişeyler varmı.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222368) ~ 06 Eylül 2011 14:27
evt laptopu takmak için ekranın fişini çekerken kasanın fişini çekmiştim bios ayarlarına mı bişey olmuştur ordan bi zararı olurmu bide nasıl ayarlanacak o ? az önce dışarı üflemeli bi süpürge gibi bişey vardı onunla temizledim bi tozunu aldım ekran kartını çıkardım tekrar taktım işlemciye dokunmadım ramlere de daha önceden hiç dokunmamıştım. şimdi bi daha bi çıkarayım
evt laptopu takmak için ekranın fişini çekerken kasanın fişini çekmiştim bios ayarlarına mı bişey olmuştur ordan bi zararı olurmu bide nasıl ayarlanacak o ? az önce dışarı üflemeli bi süpürge gibi bişey vardı onunla temizledim bi tozunu aldım ekran kartını çıkardım tekrar taktım işlemciye dokunmadım ramlere de daha önceden hiç dokunmamıştım. şimdi bi daha bi çıkarayı
anakartın pili bittiyse bilgisayarın fişini çekince fabrika ayarlarına dönebilir bişey olmaz genelde anakartlar fabrika ayarında çalışır. bazıları bios ayarlarını oynar öyle çalıştırır bilgisayarı bence biosa dokunma bozabilirsin ozaman bilgisayarcıya götür bi bilgisayara baksın.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222368) ~ 06 Eylül 2011 15:39
şimdi de ekrana sinyal gitmiyor ekran kartından da anakarttan da. evt iş öyle gözüküyor bi nesi varmış götürmek lazım. yardımın için ilgin için çok teşekkürler .
bazı erkan kartlarının kasanın içinde ekrankartının üzerinde güç kablosu soketi olur onu taktınmı eğer takmassan görüntü gelmez yada ramları oynattıysan ondan dolyıda görüntü gelmez ramı çıkar tekrardan düzgün bi şekilde tak.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222368) ~ 06 Eylül 2011 17:11
yok bu sadece anakarta girişi var power yeri yok. evt ramleri oynattım biraz 2 tane 1 gb vardı 2 sini de çıkardım taktım ama evt tam takabildiğimden emin değilim. bi ramleri yeniden çıkarıp takayı
sorun devam ediyorsa kendini yorma bilgisayarcıya götür bilgisayarına baksın.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222368) ~ 06 Eylül 2011 21:13
Beyler adamın termal macun ulaşması için önce soğutucunun aliminyum kanatlarını eğmesi lazım(ve tahminimce bunu yapmış) yani her durumda soğutucu... alınması lazım.
http://www.vatanbilgisayar.com/S ... ils.aspx?I_ID=42543
Bunu al.Ve diğer parçaların oturup oturmadığını bilen birine kontrol ettir.Soğutucuyu da ona taktır ;)