merhaba arkadaşlar yeni bir kasa toplayacağım. bazı konularda çok kararsız kaldım bunlarla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. aklımdaki listeyi linkleri ile yazıyorum aşağıya.ben amd işlemci ile topladım ama siz intelde tavsiye edebilirsiniz.xp kullanacagım.kararsız kaldıgım konuları maddeler halinde yazdım cevaplamak isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.yardımlarınızı bekliyorum.
---------------------------------------------------------------
1-anakart:Asus M4A79 Deluxe AMD790FX/DDR2 S+GL+1394+16X 940p
2- işlemci:AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p
3-ekrankartı:HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1 GB 256Bit GDDR5 16X
4-ram:TWIN2X4096-8500C5DF Dominator DDR2 1066 4096MB (2x2048MB) + Airflow Soğutucu Ram
5- hardisk:Seagate 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 NCQ
6-dvd-writer:Lg LG-GH22NP20 22X Pata Dvd-Rw Siyah
7-kasa:Eureka VC8000SWA Gümüş (PSUsuz) Kasa
8-power: THERMALTAKE 750W TOUGHPOWER W0116R PSU
9-+sogutma:OCZ VENDETTA2 CPU SOGUTUCU INTEL/AMD (120mm)
-----------------------------------------------------------
1-özellikle amd mi intelmi işlemci almalıyım?
2-ana kartım ve ekran kartım ne olmalı?
3-bu sistemden beklentim mevcut her oyunu rahat bir şekilde oynatabilmesi+ çok fala film izleyip müzik dinlediğim için ses+ görüntü özelliklerinin çok iyi olmasını istiyorum. bir kaç yıl kasa toplama zahmeti vermesin idare etsin 3-4 yıl:)
4-+sogutmaya ihityacı olurmu tam kestiremedim çünkü alacagım işlemci-ekran kartı ve ramlarin sogutma sistemi var.kasada zaten mevcut fanlar var.+sogutucu gereklimi?
5- kasa konusunda çok düşündüm aliminyum malzemeli kaliteli iyi sogutan çogu sisteme uygun buldugum (fiyatı biraz fazla da olsa çok abartılı değil) bir ürün ve buna uygun 750w power.
6-fiyat konusunda biraz abartılı bir sistem ama eski kasayı satıp peşin almayı düşünüyorum.peşin 2000L civarına kurtarır sanırım:)
---------------------------------------------------------
tavsiyelerinizi şiddetle bekliyorum arkadaşlar.iyi forumlar...