Ardaşlar öncelikle mrb. ben yeni bir anakart ve işlemci soğutucusu aldım. anakartım asus M4A89GTD PRO. soğutucu ise ZALMAN CNPS-9900 MAX var. anakrtımın montajını yaptıktan sonra soğutucuyu taktım fakat takarken baya zorlandım özellikle en son vidaları sıkma kısmında 2 bacağını sıkınca diğer ikisi yaklaşık 1cm boşluk kalıyodu ama biraz zorlayarak sıktım. ondan sonra çalıştırdım fakat tam o dıt sesi gelmeden önce kasanın bütün fanları çalışırken cpu fanı zorlanarak yani 2-3 kere tekleyerek 5sn kadar böle oldu ondan sonra normal bir şekilde çalıştı fakat kasadan yanık bir koku yayıldı. hemen kapattım pc'yi. daha sonra tekrar çalıştırdım pc çalışıyor fakat pc açılır açılmaz kasa üstündeki fan yardımıyla kokluyorum windows açılana kadar koku geliyor ondan sonra herşey normalmiş davranıyor.test yaptım fakat herhangi bir sorun göremedim. sorunda burda başlıyor. ilk açılışta cpu fanı tekliyor biraz ondan sonra çalışmaya başlıyor ama 10-30sn arasında koku gelmeye devam ediyor ondan sonra koku falan kalmıyor her açılışta bu durum tekrarlanıyor yardımlarınızı bekliyorum...
Kasada Yanık Kokusu Var Yardım Lütfen !!!!!!!!!
anormal bişey var. çok sıkma vidaları. zaten termal macun var yeteri kadar sık abartmadan. anakarta zarar verme. duyduğun koku fanın ilk kullanımından dolayı oluşan motor kokusuda olabilir. ama bi patırtı kütürdü olupda sonra koku geldiyse o başka. o tekleme işi de normal değil(smart fan aktifse normaldir).
hocam smart fan aktifse derken neyi kasteddiniz tam olarak anlamadım. ben öyle bişey ayarladığımı hatırlamıyorum. ilk taktığımda bu koku geldi ama kablolardan birini fandan uzaklaştırayım derken dan elimi silme geçti yani doğru dürüst dokunmadı bile fakat silme geçerken fan çat diye bi ses geldi elektrik tellerini birbirine dokundurur gibi. bu olduktan sonra windows falan kitlendi ve çok fena koku yayıldı. hemen kapattım fakat 5dk bekleyip açtım hiçbir sıkıntı yoktu. şuan gayet normal bir şekilde kullanıyorum. testte yük altında 46 dercede durdu 30dk boyunca. bu tekleme olayı ise bazen yapıyor bazen yapmıyor ama genellikle power tuşunu kapatıp gücü tam kesince oluyo. yardımınız için çok saolun yorumlarınızı bekliyorum. koku bu olaydan öncede vardı....