Merhaba arkadaşlar kasadaki fanların hepsi kafa şişirmeye başladı.Bir iki kere temizledim ama anladım temizleme işi değil sıfırlamak lazım.İşlemci AMD Athlon X2 AM2 5200+ ve üzerinde stok fan var birde kasanın arkada sanırım 12 cm denilen büyük fandan var.Her ikisi içinde bir öneride bulunabilir misiniz? Aslında işlemciye fansız o kocaman bakır yığını olanlardan alayım diyorum sonra sorun çıkarır falan.. Sessiz bişe olması baş tercihim çünkü... Birde power içindeki fan da değişir mi acaba değişirse onuda değiştirmek istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Kasadaki fanların hepsini yenilemek?
Powerınızın garantisi devam ediyorsa değiştirmeyin ama bitmişse değiştirebilirsiniz. Kaçlık fan kullanıldığına bakarak uygun boyutta ki bir fanla değiştirebilirsiniz.
İşlemci soğutucusu olarak Sunbaem Core Contact Freezer tavsiye ederim, kasanızın durumuna göre 90 lık veya 120 lik modellerden birini seçebilirsiniz.
120 lik fan için pek çok seçenek mevcut bütçenize uygun bir tane seçebilirsiniz. Fanların açıklama bölümlerinde ne kadar ses ürettikleri yazar örnek ''17.5 dBA'' gibi. (Düşük değer daha iyidir)
Powerınızın garantisi devam ediyorsa değiştirmeyin ama bitmişse değiştirebilirsiniz. Kaçlık fan kullanıldığına bakarak uygun boyutta ki bir fanla değiştirebilirsiniz.
İşlemci soğutucusu olarak Sunbaem Core Contact Freezer tavsiye ederim, kasanızın durumuna göre 90 lık veya 120 lik modellerden birini seçebilirsiniz.
120 lik fan için pek çok seçenek mevcut bütçenize uygun bir tane seçebilirsiniz. Fanların açıklama bölümlerinde ne kadar ses ürettikleri yazar örnek ''17.5 dBA'' gibi. (Düşük değer daha iyidir)
fan güzelde böyle 30-40 TL lik bişe olursa daha iyi olur :) Ayrıca power içerisindeki fan nasıl bir fandır asıl ondan almak istiyorum?
Kaliteli fan almasanda olur hocam.Al 3-5 tl'lik 120'lik fanlardan olsun bitsin.
Geçen gün cooler master fan aldım 15tl'ye kablosunu kısa tutmuşlar uyuz oldum
Babam fan almış bilgisayarcıdan 120'lik lerin tanesi 2 tl miş hemde 20 cm kablosu var
Kaliteli fan almasanda olur hocam.Al 3-5 tl'lik 120'lik fanlardan olsun bitsin.
Geçen gün cooler master fan aldım 15tl'ye kablosunu kısa tutmuşlar uyuz oldum
Babam fan almış bilgisayarcıdan 120'lik lerin tanesi 2 tl miş hemde 15 cm kablosu var