Bilgisayari acmak icin acma butonuna bastim ayni saniyede boom diye ses geldi kasadan ve evin sigortalari atti. simdi bilgisayar calismiyor ... ne oldu anlamiyorum lutfen bilen birisi yardim etsin ...
Kasadan BOOMM diye ses geldi
Muhtemelen PSU gitmiştir PSU gidincede haliyle diğer parçalar. Geçmiş olsun.
psunun sigortasi atmiş büyük ihtimal parçalarda bişey olmamasi muhtemel ayrica psu gidince diger parçalara bişey olacak diye bi kaide yok benimde iki kere patladi psum ama sistemimde sorun olmadi psu bulup dene
psunun sigortasi atmiş büyük ihtimal parçalarda bişey olmamasi muhtemel ayrica psu gidince diger parçalara bişey olacak diye bi kaide yok benimde iki kere patladi psum ama sistemimde sorun olmadi psu bulupBenim başıma geldide ondan
Bi elektrik kesintisi ve ardından gelmesi sonucu : 1 PSU, 1 Ana Kart, 1 Ekran Kartı hayatını kaybetti
ben iki kere yaktim psumu sadece psu gitti dedigin gibi olmadi en dandik psuda bile yüksek voltaj yada düşük voltaj sigortasi vardir patlayan o olabilir başka patlama sesi gelicek parça dvd nin içinde cd de kalmiş patlamiş olabilir başka aklıma gelmedi
Bende de bom diye ses gelmedi sadece basit bi elektrik gidip gelmesi. Ayrıca benim PSU da sigorta yoktu ne hikmetse tabi pederin sürpriz yapıp alacağı bilgisayarda o kadar oluyor . Bide unutmadan Pentium D 2.8 Ghz işlemcide yanmıştı. Bilgisayar 4 sene önce Regal (Vestel) marka almıştı peder. Bu olay 1,5-2 sene önce oldu.
onda hem fikir gibiyiz umarim diger parçalara bişey olmaz .. atilla kardeş bende 25 liralik iki psum gitti ikisindede sigorta vardi :)
psu içindeki kondansatörler patlamıştır.Kondansatorlerin içinde sıvı gaz vardır.Önce şişer bazen pasif olarak bozulabildikleri gibi bazen de farkedilemezse patlarlar.
Ama ben diyorum ki psu voltaj korumalı ise o elektrik anakart'a inmeden psu tarafından kesilmiştir.
%70 diğer parçaları kurtarma şansın var.
Şu başıma gelen daha vahim olayda bile sağlam bazı parçalar kurtarılmıştı.
https://www.chip.com.tr/forum/eth ... irerse_t148098.html
PSU gitmiş (Power Supply Unit) (Güç Kaynağı Ünitesi). Yeni bir güç kaynağı alıcaksın ama ondan önce diğer parçaların ne durumda oldugunu öğrenmen için kasanı işinin ehli bir yere götürmende yarar var (Garantili ise aldığın yere)
Türkiye'de ki bir çok inşaat maalesef kaliteli bir elektrik ve düzgün bir topraklama hattı içermiyor (Benim evimde dahil)
Uzun süreli kullanım veya voltaj oynamalarından dolayı cihazlar üzerinde biriken enerji böyle BOOMM diye PSU'da ki kondansatör patlamaları ile sonuçlanıyor... Ben giriş katta oturuyorum, kendimce bir çözüm buldum evimdeki belli cihazlara toprak hattı çekip bunu dışarda toprağa saplı bir bakır çubuğa bağladım...Tabii ki uygulaması biraz zahmetli bir iş ve güvenlik ihtimallerini düşünüp yapmak gerek... Eğer elektronik cihazlarınızda kaçak varsa cihazın metal yüzeylerine derinizi sürttüğünüzde elektriği hissedersiniz çünkü bedeniniz topraklama yapmış olur... Düzgün topraklama bu tür dertleri giderir..
ups kullanın derim bu tür olumsuzluklara karşı ben ups tunçmatik kullanıyorum 1 pc için benimki bir pc daha var eski pc ye bağlı değil fazladan 1 pc ye daha bağlayınca kesilmeler oluyor
PSU'nuz yanmış olabilir ki çok oolağan bir durum, PSU'yu değiştirip deneyiniz bakalım, Dikkat edin eski PSU'nuz kaç Watt ise onun muadili veya çok daha yüksek Watt'lı bir PSU'da deneyiniz. Örn. Sizin PSU'nuz 500 Watt siz gidip 350 Takarsanız bu kez GPU da gider CPU'da tabii yük altına binince bunun yerine 650 Wattlık PSU ya takarak deneyin Bazı PSU'lar üzerinde yazılı değerleri vermezler bunların çoğu pek tanınmamış markalardır ve pek de kullananı yoktur bu yüzden eğer ki bilinmedik bir marka ise en az 50 Watt daha fazla olanı seçin.
Başlık müthiş olmuş harbiden :)
Bir ara benim eski Pentium 4 ve X1550 sistem de bu şekilde bumlamıştı.
300-350 Watt PSU vardı sanırım.
Anakart (Foxconn P4M9007),işlemci, PSU çöp olmuştu...
Ekran kartı sağ kurtuldu.
Şimdi diğerlerinin kemikleri sızlıyordur =)
Daha sonra G31 Biostar anakart aldım o da rahmetli oldu.Başıma tam bir bela idi...
Şimdi Gigabyte ile yola devam..Bu da eğer hurda olursa Asus alırım.Olmadı MSI.
BOOMM sesi değil o yeni bi virüs çıkmış öyle ses çıkarıyo :DD
dvd olamaz arkadaslar olsa sıgortalar atmazdı pusu bendede oldu bor hdd pusu gıttı sansına sana nedenkgelecek bakalım
Geçen sene aynı şey başıma geldi. PSU patlamıştı. yeni PSU taktım çalıştı. bu gibi durumlarda kaliteli ise PSU bilgisayara pek zarar vermiyor. telaşa mahal yok diye düşünüyorum.