Mouse tekerini çevirince yada tıklama sürükleme yaptığım zaman kasadan "tırt tırt" benzer bir ses geliyor işlemci tarafından gibi geliyor ses bana emin değilim sorun neyde olabilir ?
Kasadan gelmeye başlayan berbat ses
Harddiskinde sorun olma ihtimali yüksek. Önemli verilerini yedeklemeni tavsiye ederim. Sonrasında da harddiski test edip durumuna bakman lazım.
O zaman sorun ekran kartı fanında. Fanı temizlemen lazım.
Ekran kartını sökünce ses gitti demişsin. Eğer ekran kartını sökünce ses gidiyorsa sorun ekran kartının fanında. Yok eğer ekran kartını sökmene rağmen halen dediğin işlemleri yapınca ses geliyorsa sorun harddiskinde. Bir an önce verilerini yedekle sonra harddiskin hiç beklemediğin bir anda arıza verir verilerine erişim imkanı bulamayabilirsin.
Şöyle uzun anlatayım ben;
Ekran kartı kuzey köprüsü işlemci bu sıradan biryerden geliyor ses.
Mesela tekerleri çevirince tırt tırt tırt ediyor hızına göre tekerleğin ekranda değişen birşeyler oldugu sürece ses geliyor.
Gigabtye 6950 kullanıyorum arkadaşımda Msi 6950 var onun kartını takınca bu ses gelmemeye başladı.
Fandan gelen bir ses değil çünkü fanı max. ve min denedim olmuyor.
Peki kendi ekran kartını arkadaşının bilgisayarında denedin mi orda da durum aynı mı.
Bi o şekilde dene eğer orda da dediğin sorun olursa ekran kartında problem vardır. Garantisi varsa değiştirirsin. Ekran kartı çipinde sorun olabilir bir ihtimal.
Olabilir. Kapasitörler de bir ihtimal sorun yapar. Bence garantisi varsa yolla yenilerler.