Yahu Casper kasam var bilgisayarımı açıyorum eeen geç 20 dakika sonra fan sesi bir artıyor pancar motoru halt etmiş nasıl bir çözüm yolu olabilir çok sık tozları temizliyorum yeni bir fan mı alıcam ne yapıcam yardım edin acil
kasamdan çıkan ses pancar motorunu geçti neden?
fanın etiketini kaldır orada bir kapak olması lazım onun içine yağı damlat düzelmez ise toz yüzünden bozulmuş olma ihtimali çok yüksektir 10-20 tl arasındaki fan işini görecekdir yenisini alıp rahat edersin
zaten yeni aldım 2. bu hep aşırı ses yapıyor yağlamayı deneyeceğim eğer olmazsa güzel bir fan önerin
bir fan yıllarca gider. önce hangi fanın ses yaptığına bak. sonradan ses yaptığına göre işlemci yada ekran kartıdır.
çok yüksek devirde dönüyorsa soğutucu metali temizle macunu yenile
Beyler bilgisayarın iyice içine ettim eski akşamdan kalan CPU soğutucusunu çıkartıp yeni kasaya takmaya çalıştım takarken ayaklarını kırdım eskisini taktırmak için yakınlardaki internet kafeye götürdüm adam takarken eskisinin ayaklarını da kırdı yinede taktık oturdu kasayı çalıştırdım önce kasa çalışıyor monitöre görüntü gelmiyordu sonrada tüm parçaları söküp taktım bu sefer açtıktan 10 - 15 saniye sonra kasa kendini kapatıyor ne yaptım ki ??
Benimde böyle bir sorunum var fan har har har diye dönerken kasaya vurdun mu düzeliyor sonra 20 dk sonra yenıden başlıyor nedendir acaba
Beyler bilgisayarın iyice içine ettim eski akşamdan kalan CPU soğutucusunu çıkartıp yeni kasaya takmaya çalıştım takarken ayaklarını kırdım eskisini taktırmak için yakınlardaki internet kafeye götürdüm adam takarken eskisinin ayaklarını da kırdı yinede taktık oturdu kasayı çalıştırdım önce kasa çalışıyor monitöre görüntü gelmiyordu sonrada tüm parçaları söküp taktım bu sefer açtıktan 10 - 15 saniye sonra kasa kendini kapatıyor ne yaptım ki ??
işlemcin bloğa temas etmiyodur. o yüzden ısındığı için kapanıyor.