arkadaşlar kasanın içini temizlerken uçları hiçbiryere bağlı olmayan bir kabloyla küçük bir şey buldum.bunlar nedir acaba?gereksizler mi?
kasanın içinde tanımlanamayan cisim
cd ile ses kartı arasında kurulucak baglantı ne işe yarar?çok lazım olan birşey degilse bunlar atacagım ondan sorup bir ögreneyim dedm
cd/dvd ile ses kartı arasındaki kablo Müzik CD lerinin seslerinin makinanın hopörlörüne aktarılmasını sağlar ancak bu laptaplar için gerekli olmayabilir. aslında makina (windows) kapalıyken cd/dvd sürücüden ses medyaları (müzik cd) dinlemeyi sağlayan sistem varsa ses aktarılmasını sağlamak amaçlanır. buna ihtiyacınız olmayabilir. diğer parça ise dediğim gibi resetlemek amacıyla konulmuş olabilir ancak anlamadığım bu şekilde nasıl makinanın içine bırakılmış olabilir kısa devreye sebeb olabilirdi. siz yine de atmayın bir köşede dursun ileride lazım olabilir.
konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerm.bahsettigim kablo vs.masaüstümün kasasından çıktı.şimdi bir müzik cdsi taktım hoparlörlerden ses geliyor(kablo takılı degil).bilgisayarım bir süre önce kısa devre yapmıştı zaten ve bu yüzden güç kaynagını değiştirip bana geri vermişlerdi.
Bencede atma bakarsın lazım olur.
konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerm.bahsettigim kablo vs.masaüstümün kasasından çıktı.şimdi bir müzik cdsi taktım hoparlörlerden ses geliyor(kablo takılı degil).bilgisayarım bir süre önce kısa devre yapmıştı zaten ve bu yüzden güç kaynagını değiştirip bana geri vermişlerdi.bahsettiğim müzik cd si mp3 değil normal müzik setlerinde dinlenen cd. ses geliyorsa bu kablo takılıdır.kısa devrenin sebebi de bu parça olabilir ancak bu şekilde vermiş olmaları çok mantıklı değil içinde parça bırakarak.