kasaya elektrik gelmiyor

leopar1161
09-09-2011, 14:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

iyi günler.elektrik kesintisinden sonra masaüstü bilgisayarım açılmıyor.güç kaynağını değiştirdim fakat yime de kasaya elektrik gelmiyor.yardımcı olursanız sevinirim

tlgdmr
12-09-2011, 16:07   |  #2  
Yeni Üye
23 mesaj

güç kaynağınızı kaç watt iken kullanıyordunuz. yeni aldığınız power sup ka kaç watt onları yazarmısınız? anakartın üzerindeki ışığın yanıp yanmadığını veya şuanda kullandığınız güç kaynağını imkanınız varsa başka bir pcde denemenizi öneririm. zaten parça değiştirmeden önce en az 1 pcde tekrar deneyin çalışmadığından emin olup öyle yeni parça alın boşa masraf etmeyin

tlgdmr
12-09-2011, 16:08   |  #3  
Yeni Üye
23 mesaj

güç kaynağınızı kaç watt iken kullanıyordunuz. yeni aldığınız power sup ka kaç watt onları yazarmısınız? anakartın üzerindeki ışığın yanıp yanmadığını veya şuanda kullandığınız güç kaynağını imkanınız varsa başka bir pcde denemenizi öneririm. zaten parça değiştirmeden önce en az 1 pcde tekrar deneyin çalışmadığından emin olup öyle yeni parça alın boşa masraf etmeyin

Erdem_Aydın
12-09-2011, 16:32   |  #4  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

anakarta powerı iyice monte ettiğiinizden emin olun... ayrıca kasada ki power tuşunda sorun olup olmadığına bakın... yine olmuyorsa anakartınız bozulmuş olabilir...

leopar1161
12-09-2011, 21:49   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

ben ogretmenim bizim okuldaki bilgisayarlar herseyıyle aynı gelmıstı.hatta ben calısan kasanın guc kaynagını alıp calısmayana taktım.ama yıne de olmadı

tlgdmr
13-09-2011, 09:05   |  #6  
Yeni Üye
23 mesaj

hocam güç kaynağının anakart girişini bi kontrol edermisin yanma vs. olabilir başıma gelmişti. Birde anakart üzerinde işlemci fanı veya anakart ışığı dahil hiç bir tepki alamıyomusunuz? anakart arızası dememeye çalışıyorum. hocam bilgisayar donanım bilginiz varsa sizin bilgisayardaki güç kaynağını diğer bilgisayarda denemenizi öneririm sorunun kaynağına inmek için.

leopar1161
13-09-2011, 09:52   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

ben bu arızalı olan makinanın güç kaynagını başka makinada denedim,çalıştı fakat arızalı olan kasaya taktığımda çalışmıyo,normalde power tuşuna basınca anakartın ışığı yanıyo dıger makınelerden ama bunda yanmıyo.hiçbie şekilde elektrik yok malesef